ΑρχικήinetΤα social media βοηθούν στην εύρεση εργασίας

Τα social media βοηθούν στην εύρεση εργασίας

social media

Καθοριστικό ρόλο στη στελέχωση επιχειρήσεων αλλά και στην εύρεση εργασίας διαδραματίζει πλέον, η «ψηφιακή φήμη» στα social media.

Σύμφωνα με μια έρευνα που διενεργήθηκε από την CareerBuilder.com, υπολογίζεται ότι το 37% των εργοδοτών χρησιμοποιούν ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης για να εξετάσουν τους αιτούντες και σε έρευνα που διενεργήθηκε από την Εθνική Ένωση των Κολεγίων και Εργοδοτών (NACE) το 2010, το 92% των απόφοιτων έχουν δημιουργήσει προφίλ σε social media στο διαδίκτυο, αλλά περίπου το 30% έχουν πράγματι χρησιμοποιήσει τα social media στην αναζήτηση εργασίας τους.

Το να μη χρησιμοποιείτε τα social media όπως το LinkedIn, το Facebook και το Twitter για την αναζήτηση εργασίας είναι σαν να χρησιμοποιείτε μόνο 4 από τις 5 αισθήσεις σας. Αξίζει να μάθετε τα βασικά του καθενός από τα sites και πώς η κοινωνική δικτύωση μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην αναζήτηση εργασίας.

Αναπτύξτε μια επαγγελματική παρουσία στο διαδίκτυο.

Το LinkedIn είναι ένα site κοινωνικής δικτύωσης για επαγγελματίες. Με τη χρήση του κουμπιού αναζήτησης Advance στην επάνω δεξιά γωνία του προφίλ σας στο LinkedIn, μπορείτε να κάνετε μια αναζήτηση με βάση λέξεις-κλειδιά, την οργάνωση, το κολέγιο, και την τοποθεσία. Μπορείτε εύκολα να χρησιμοποιήσετε το Advance Search για να βρείτε απόφοιτους από το κολέγιο σας και που εργάζονται.

Όταν δημιουργείτε μια επαγγελματική παρουσία στα social media φροντίστε να κάνετε πρώτα μια αναζήτηση στο Google με το όνομά σας. Αν προκύψουν υποτιμητικές εικόνες ή πληροφορίες, φροντίστε να το διαγράψετε αμέσως. Θα πρέπει να το κάνετε αυτό σε τακτική βάση.

Προσθέστε όσες περισσότερες λέξεις-κλειδιά και φράσεις στο προφίλ σας.

Πρέπει να συμπεριλάβετε λέξεις-κλειδιά και φράσεις στο προφίλ σας για να βεβαιωθείτε ότι το προφίλ σας θα εμφανιστεί όταν οι εργοδότες ψάχνουν για υποψηφίους για να καλύψουν μια συγκεκριμένη θέση. Μπορείτε να βρείτε αυτές τις λέξεις και φράσεις κοιτάζοντας αγγελίες για εργασία καθώς και το προφίλ LinkedIn των επαγγελματιών που εργάζονται στον τομέα που σας ενδιαφέρει.

Χρησιμοποιήστε το LinkedIn για να διερευνήσετε τις επιλογές καριέρας.

Το LinkedIn είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να εξερευνήσετε τις επιλογές σταδιοδρομίας και να βρείτε ανθρώπους με βάση τον τίτλο εργασίας, την εταιρεία και πολλά άλλα. Όταν ένα συγκεκριμένο πρόσωπο κάνει προφίλ στο LinkedIn μπορεί να αναφέρει όλη την σταδιοδρομία του. Αυτή η πληροφορία μπορεί να σας βοηθήσει για να αναζητήσετε νέες θέσεις εργασίας και μια μελλοντική επαγγελματική σταδιοδρομία.

Καθιερώστε τον εαυτό σας ως εμπειρογνώμονα με τη δημιουργία ενός blog.

Μη διστάσετε να δημιουργήσετε το δικό σας blog, όπου μπορείτε να ενημερώνετε τους φίλους και τους γνωστούς σας για το τι κάνετε σήμερα. Μπορείτε να συμπεριλάβετε πληροφορίες για την πανεπιστημιακή σας κατάρτιση ή την εργασιακή σας προυπηρεσία. Με τη διατήρηση ενός blog θα μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πολύτιμες δεξιότητες στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κάνοντας επίδειξη των δημιουργικών σας ικανοτήτων.

Χρησιμοποιήστε τα social media για να προετοιμαστείτε για μια συνέντευξη.

Κοιτώντας ιστοσελίδες εταιρειών και εξερευνώντας επαγγελματίες με παρόμοια πτυχία που ήδη εργάζονται στην εταιρεία, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προετοιμαστείτε για μια συνέντευξη με την συγκεκριμένη εταιρεία. Πρέπει να αποκτήσετε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες, ψάχνοντας την ιστοσελίδα της και να κατανοήσετε σε βάθους τους στόχους της, αξιοποιώντας τις πληροφορίες κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

Το Twitter μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ελέγξετε τι ζητούν οι εργοδότες και τι έχει αναρτηθεί στο προφίλ της εταιρείας.

Οι γνώμες για το Twitter είναι συχνά αντιφατικές. Κάποιοι το απαξιώνουν και κάποιοι το επαινούν σχετικά με την αναζήτηση εργασίας. Υπάρχουν επίσης πολλές εταιρείες σήμερα που περιλαμβάνουν θέσεις εργασίας στην ιστοσελίδα τους στο Twitter, προκειμένου να αποκτήσουν περισσότερους υποψηφίους. Το Twitter σε συνδυασμό με το LinkedIn και το Facebook, παρέχουν πρόσθετες πληροφορίες στην αναζήτηση εργασίας.

Πηγή: newmoney.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS