ΑρχικήsecurityTips για ασφάλεια – απόδοση του Wi-Fi router

Tips για ασφάλεια – απόδοση του Wi-Fi router

router

Το σημείο που θα τοποθετηθεί ένα router παίζει σημαντικό ρόλο, όχι μόνο για το σήμα αλλά και για την ασφάλεια των δεδομένων. Το σήμα λειτουργεί ακριβώς όπως και στο ασύρματο τηλέφωνο. Αν είναι πολύ μακριά από τη βάση το σήμα εξασθενεί. Ανάλογα και με το router, αν είναι ο υπολογιστής μακριά τότε η ταχύτητα της σύνδεσης είναι μικρότερη και τα δεδομένα θα αργούν να φορτώσουν.

Το σήμα ενός rοuter, λειτουργεί καλά στα περίπου 30m προς κάθε κατεύθυνση. Όμως αν υπάρχουν λεπτοί τοίχοι στο χώρο ή αν είναι τοποθετημένο σε λάθος θέση, τότε εύκολα μπορεί κάποιος να πάρει bandwidth, από το router.

  1. Τοποθέτηση του router σε μια κεντρική τοποθεσία. Για τη βέλτιστη κάλυψη, είναι καλή η τοποθέτηση του rοuter στη μέση της περιοχής που πρέπει να καλυφθεί.
  1. Αποφυγή τοίχων, οροφών ή ραφιών. Αν μεταξύ του rοuter και της συσκευής, παρεμβάλλονται γωνίες ή τοίχοι, αν το router βρίσκεται σε κάποια οροφή ή πρέπει να περάσει από αρκετά εμπόδια, τότε το σήμα θα φθάσει αρκετά εξασθενημένο στη συσκευή και δε θα έχει απόδοση. Μονωμένοι τοίχοι και τοίχοι από τούβλα ή σκυρόδεμα παρεμποδίζουν το σήμα. Επιπτώσεις στην απόδοση και στη ταχύτητα του σήματος μπορεί να έχουν ακόμη και τα ενυδρεία ή οι καθρέφτες.
  1. Απομάκρυνση άλλων συσκευών. Αρκετές συσκευές λειτουργούν στην ίδια συχνότητα, έτσι καλό είναι να αποφεύγεται η τοποθέτηση τους κοντά στο rοuter.
  1. Φοβιστική ονομασία του Wi-Fi. Μια απλή μέθοδος ασφάλειας είναι η φοβιστική ονομασία του Wi-Fi, ώστε να τρομάξει, ενδεχομένως, κάποιους από το να προσπαθήσουν να κλέψουν σήμα. Ακόμη καλύτερη λύση για την ασφάλεια είναι η εφαρμογή WPA2 ασφάλειας.
  1. Τοποθέτηση MetaPaper ταπετσαρίας. Η ταπετσαρία αυτή φιλτράρει επιλεκτικά τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα και έτσι εμποδίζει το σήμα του Wi-Fi, να βγει από τον οριοθετημένο χώρο, προσφέροντας ταυτόχρονα και ενίσχυση του σήματος στους χώρους που έχει τοποθετηθεί.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS