ΑρχικήsecurityΗ Αμερικανική Βουλή προωθεί νομοσχέδιο για το cybersecurity

Η Αμερικανική Βουλή προωθεί νομοσχέδιο για το cybersecurity

cybersecurity

Τo αμερικανικό κοινοβούλιο ψήφισε παμψηφεί την Πέμπτη την προώθηση πολυαναμενόμενου νομοσχεδίου για το cybersecurity που θα διευκολύνει τις εταιρίες να μοιράζονται πληροφορίες για τις cyber απειλές, με την κυβέρνηση χωρίς τον φόβο μηνύσεων.

Εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής επιτροπής δήλωσε πως το κοινοβούλιο αποδέχθηκε παμψηφεί το νέο μέτρο με ψηφοφορία κατά τη διάρκεια κλειστού meeting. Η νομοθεσία αναμένεται να λάβει ισχύ από την ολομέλεια της Βουλής το αργότερο μέχρι τα τέλη Απριλίου.

Παρεμφερής νομοθεσία για το cybersecurity θα λάβει ισχύ στη Γερουσία των ΗΠΑ και οι υποστηρικτές των δύο νομοσχεδίων διατείνονται πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να περαστούν μετά από επανειλημμένες αποτυχημένες προσπάθειες.

Το βασικό νομοσχέδιο βρίσκεται στα σκαριά εδώ και πέντε περίπου χρόνια και οι προηγούμενες εκδόσεις του έχουν σταματήσει πριν την νομιμοποίηση, κυρίως λόγω των ανησυχιών για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγαλύτερη ακόμη επιτήρηση.

Το μέτρο παρέχει προστασία σε εταιρίες κάλυψη αστικής ευθύνης στην περίπτωση που μοιράζονται πληροφορίες μέσω μιας πύλης που πιθανότατα θα λειτουργεί από το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας.

Τα δεδομένα που θα διαμοιράζονται θα επεξεργάζονται διπλά ώστε να αφαιρούνται όλες οι προσωπικές πληροφορίες.

Οι εταιρίες των ΗΠΑ έχουν επανειλημμένα απαιτήσει περισσότερα μέτρα για το cybersecurity, έναντι των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο, αλλά παρόλα αυτά ανησυχούν για το ενδεχόμενο προσφυγής στη δικαιοσύνη σε περίπτωση που παραδώσουν πληροφορίες σε κυβερνητικούς ερευνητές.

Η ιδιωτική βιομηχανία έχει θορυβηθεί από την μεγάλη συχνότητα επιθέσεων σε εταιρικά δίκτυα, όπως οι πρόσφατες επιθέσεις στη Sony Pictures Entertainment και τη Home Depot.

Πολλοί Αμερικανοί πολίτες απεναντίας ανησυχούν για ενδεχόμενη πρόσβαση της κυβέρνησης σε προσωπικά τους δεδομένα, ιδιαίτερα μετά το 2013, που αποκαλύφθηκαν από τον πρώην ανάδοχο της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας, Edward Snowden, σχετικά με την μαζική καταγραφή τηλεφωνικών συνδιαλέξεων με πολίτες.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS