ΑρχικήinetDating site αντιμετωπίζει υψηλά πρόστιμα για opt-out επιλογή

Dating site αντιμετωπίζει υψηλά πρόστιμα για opt-out επιλογή

dating

Οι αυστηροί anti-spam νόμοι του Καναδά, στρίμωξαν άλλον έναν παραβάτη, αυτή τη φορά ένα dating site, το Plenty of Fish, επιβάλλοντας πρόστιμο στους ιδιοκτήτες του  $48,000, επειδή δεν έδινε τη δυνατότητα στους επισκέπτες του site να διαγραφούν από τις λίστες του newsletter που διατηρούσε.

Το σύνολο των ρυθμίσεων για anti-spam, τέθηκε σε ισχύ από πέρυσι μετά από μια μακρά περίοδο συζητήσεων. Το πρώτο πρόστιμο επιβλήθηκε λίγες εβδομάδες πριν, όταν η εταιρεία Compu-Finder, τιμωρήθηκε με $ 1.100.000.

Στη προκειμένη περίπτωση, αν και τα μηνύματα είχαν την επιλογή opt-out, αυτή όπως διαπιστώθηκε, δεν λειτουργούσε όπως θα έπρεπε, σύμφωνα με τις οδηγίες των νέων ρυθμίσεων.

Η Καναδική επιτροπή ραδιο-τηλεόρασης και Τηλεπικοινωνιών (CRTC) η οποία υποστηρίζει τους κανόνες anti-spam του Καναδά, δεν αναφέρει πόσα emails του dating site εξέτασαν οι αρχές, ούτε και πόσες καταγγελίες δέχθηκαν. Το μόνο που αναφέρει είναι ότι όλα αυτά αφορούν τη περίοδο από 1 Ιουλίου 2014 έως 8 Οκτωβρίου 2014, όταν ξεκίνησαν να ισχύουν οι νέοι νόμοι.

Όλως περιέργως, η πληρωμή δεν αναφέρεται επίσημα ως πρόστιμο, ούτε το αδίκημα ως αδίκημα, αλλά η CRTC, για όσο καιρό το θέμα ήταν στη δημοσιότητα χρησιμοποιούσε επανειλημμένως τον όρο “παράβαση“, υποστηρίζοντας ότι η πληρωμή γίνεται εκ των προτέρων για την πλήρη έρευνα, με την εταιρεία να παραδέχεται κάποιες ευθύνες, αλλά αφήνοντας αβάσιμες τις κατηγορίες.

Το μέρος της νομοθεσίας, το οποίο «δήθεν» παραβιάστηκε είναι εκείνο που καλύπτει το σύστημα διαγραφής από το newsletter του dating site,  η οποία ορίζει ορισμένους πολύ συγκεκριμένους κανόνες για τον τρόπο με τον οποίο οι μηχανισμοί αυτοί θα πρέπει να δουλεύουν, σε κάθε site με newsletter.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS