ΑρχικήinetTαξιδέψτε στην Ελλάδα με το Google Street View!

Tαξιδέψτε στην Ελλάδα με το Google Street View!

Google Street View

Από τις 24 Μαρτίου 2015 το Street View για την Ελλάδα εμπλουτίστηκε με νέες φωτογραφίες και ειδικές συλλογές προσφέροντας σε χρήστες από όλο τον κόσμο την ευκαιρία να επισκεφτούν, εικονικά, μερικά από τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας αλλά και σε επιχειρήσεις την ευκαιρία να προβληθούν στο διαδίκτυο. Η υπηρεσία τρισδιάστατης περιήγησης στους δρόμους της Ελλάδας ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2014.

Για την προσθήκη νέων τοποθεσιών από την Ελλάδα οι συνεργάτες-φωτογράφοι της Google χρησιμοποιούν το Street View Trekker, ένα σακίδιο πλάτης εξοπλισμένο με μία ειδική κάμερα.

Με την ενημέρωση του Street View για την Ελλάδα, η Google επιβεβαιώνει την δέσμευσή της να στηρίξει την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού εισάγοντας περισσότερο περιεχόμενο από την Ελλάδα στο διαδίκτυο. Η ενέργεια αυτή αποτελεί μέρος του Grow Greek Tourism Online, της πρωτοβουλίας που δημιουργήθηκε για να παρέχει στους επιχειρηματίες του τουρισμού σε όλη τη χώρα δωρεάν εκπαίδευση και διαδικτυακά εργαλεία προκειμένου να ενισχύσουν τη δραστηριότητα τους καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Ενδεικτικά, η Google παραπέμπει στις νέες ειδικές συλλογές του Google Street View, όπως τις εικόνες από το Ελαφονήσι.

  • Τα Μετέωρα: «Το μέσο του ουρανού», είναι από τα μεγαλύτερα μοναστήρια στην Ελλάδα και τα δεύτερα πιο σημαντικά μετά τα μοναστήρια του Αγίου Όρους.
  • O Λυκαβηττός: Ο μύθος λέει πως ο βράχος έπεσε από τα χέρια της Θεάς Αθηνάς έπειτα από μια κακιά είδηση που της έφερε ένα κοράκι.
  • Ο Μπάλος: Ένας τόπος που έχει φιλοξενήσει πειρατές, μια λιμνοθάλασσα στις ακτές της Κρήτης. Εκεί υπάρχει ένα νησάκι το οποίο αποτελεί μέρος ενός ακρωτηρίου κατά μήκος της λιμνοθάλασσας που λέγεται “Ακρωτήριο Τηγάνι”.
  • Το Φαράγγι της Σαμαριάς: Εκτός από την ιστορική μεγάλη κληρονομιά, η Κρήτη έχει και το Φαράγγι της Σαμαριάς, έναν Εθνικό Δρυμό με μήκος 18 χιλιομέτρων που αποτελεί κομμάτι του Παγκόσμιου Δικτύου Αποθεμάτων της Βιόσφαιρας.

Μερικά από τα οφέλη που υπόσχεται η Google στις επιχειρήσεις είναι:

  • Μπορούν να ενσωματώσουν τους Google Maps απευθείας στην ιστοσελίδα τους δωρεάν, να αναδείξουν τουριστικά μέρη αλλά και ιστορικά και πολιτιστικά αξιοθέατα που βρίσκονται στην περιοχή τους ή ακόμη και να αυξήσουν την ευαισθητοποίηση για μια τοπική βιβλιοθήκη ή ένα εστιατόριο.
  • Οι διοργανωτές εκδηλώσεων θα είναι σε θέση να αξιολογήσουν τοποθεσίες, εστιατόρια, ξενοδοχεία, μουσεία.
  • Οι κτηματομεσίτες μπορούν να εξοικονομήσουν χρόνο, διερευνώντας όχι μόνο τις ιδιοκτησίες που τους ενδιαφέρουν αλλά και τον περιβάλλοντα χώρο, κάνοντας πιο αποτελεσματική την επιλογή ακινήτου.

Πηγή: tech.in.gr

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS