ΑρχικήinetΤο app Popcorn νομίζει ότι μπορεί να αγνοεί το νόμο!

Το app Popcorn νομίζει ότι μπορεί να αγνοεί το νόμο!

popcorn-time

Ένα χρόνο μετά το «death and resurrection show» του Popcorn Time, δημοσίευτηκε η είδηση ότι η εφαρμογή αναλαμβάνει όλο και περισσότερες προβολές online πειρατικών ταινιών στο διαδίκτυο. H υπηρεσία υιοθετεί ένα σύστημα peer-to-peer streaming, ώστε η βάση των χρηστών της (η οποία αυξάνεται κατά 100.000 άτομα/downloands την ημέρα) να φιλοξενεί τα απαιτούμενα δεδομένα. «Το να κάνεις όλα τα δεδομένα διαθέσιμα μέσω P2P σημαίνει ότι το Popcorn Time δε θα βασίζεται από εδώ και πέρα σε domains και κεντρικούς servers, αλλά μόνο στην βάση των χρηστών του», αναφέρει ένας ανώνυμος software engineer. «Μετά από όλα όσα περάσαμε, αυτή θα είναι η πιο γλυκιά εκδίκησή μας και η μεγαλύτερη νίκη μας».

Στο Wired αναφέρεται ότι η εφαρμογή θα χρησιμοποιεί το ίδιο P2P  πρωτόκολλο για streaming όπως και το BitTorrent, έτσι ώστε αν οι κεντρικοί servers πέσουν, η ίδια η υπηρεσία θα μπορεί να παραμείνει σε λειτουργία χωρίς πρόβλημα. Μια άλλη επικείμενη προσθήκη θα εκδώσει ενημερώσεις λογισμικού για το app μέσω P2P downloads, που χρησιμοποιούν  “κρυπτογραφικές υπογραφές”, για να διασφαλιστεί ότι κανένας κακόβουλος κώδικας δεν θα αναπαράγεται μέσα στην κοινότητα.

Η πλήρης συνέντευξη είναι μια πραγματικά ενδιαφέρουσα ανάγνωση, και ο software engineer φαίνεται ιδιαίτερα αλλαζόνας όσον αφορά τις λειτουργίες του εν λόγω app, καθώς και το πόσο καιρό μπορεί να αγνοεί τον νόμο κατά αυτόν τον τρόπο. Διαβάζοντας αυτή τη συνέντευξη, ίσως σας έρθει στο μυαλό η συμπεριφορά που είχε η πρώτη όμαδα δημιουργίας του Pirate Bay, πριν από τις διακοπές λειτουργίας και την δίκη που ακολούθησε. Όλοι μας γνωρίζουμε ποιά είναι η κατάληξή του.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS