ΑρχικήinetΟ CEO της Cyanogen θέλει να «βάλει μια σφαίρα στο κεφάλι της...

Ο CEO της Cyanogen θέλει να «βάλει μια σφαίρα στο κεφάλι της Google»

Νωρίτερα σήμερα, η Cyanogen Inc. ανακοίνωσε ότι έλαβε επιπλέον 80 εκατομμύρια δολάρια στον Series C γύρο χρηματοδότησής της και ότι θα τα χρησιμοποιήσει για να αποκτήσει περισσότερα ταλέντα καθώς και για την ανάπτυξη του OS.

Cyanogen
Ενώ η Cyanogen Inc. είναι μία από τις πιο αγαπημένες εταιρίες της Android κοινότητας, ο Διευθύνων Σύμβουλός της, Kirt McMaster, δεν χαίρει εκτίμησης από πολλούς. Την προηγούμενη φορά, ο McMaster έδειξε το μίσος του για τον «τυραννικό» έλεγχο της Google πάνω από το Android, και ανέφερε ότι η Cyanοgen Inc. στοχεύει να δημιουργήσει μια Google-free έκδοση του Android.

Τώρα, σε μια συνέντευξη στο Forbes, ο Kirt λέει ότι η Cyanοgen Inc. “βάζει μια σφαίρα στο κεφάλι της Google”. Η εταιρεία θέλει να αξιοποιήσει τη στήριξη των γιγάντων της βιομηχανίας όπως η Qualcomm, το Twitter και άλλους προμηθευτές, για να δημιουργήσουν ένα Android που θα είναι πολύ καλύτερο από την τρέχουσα έκδοση του Android της Google.

Η εταιρεία βρίσκεται επίσης σε συζητήσεις με την Blu, εταιρεία πωλήσεων smartphone από το Μαϊάμι, για να δημιουργήσει μια Google-free συσκευή Android που θα τρέχει Cyanοgen OS. Ο διευθύνων Σύμβουλος της Blu, Samuel Ohev- Zion, λέει στη συνέντευξη ότι, ενώ οι περισσότερες από τις λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί, ελπίζει πως η συσκευή θα καταλήξει με το Amazon AppStore, με το πρόγραμμα περιήγησης Opera, το Dropbox για τις ανάγκες αποθήκευσης στο cloud, το Spotify για τη μουσική και με το Here Maps της Nokia.

“Όταν αυτές οι άλλες εφαρμογές λειτουργούν στο τηλέφωνο, τις περισσότερες φορές έχουν καλύτερες επιδόσεις από τις εφαρμογές της Google», λέει ο διευθύνων σύμβουλος της Blu, Samuel Ohev-Zion.

Για να συγκεντρώσει τα χρήματα, η Cyanοgen Inc. έχει ως στόχο να δημιουργήσει συμφωνίες κατανομής των εσόδων με third-party apps και προγραμματιστές, οι οποίοι θα ωφεληθούν από την ενσωμάτωση της εφαρμογής τους στο λειτουργικό σύστημα. Στην πραγματικότητα, η Cyanοgen είναι επίσης έτοιμη να μοιραστεί τα έσοδα με τους OEMs που πωλούν smartphones τους με πολύ χαμηλό περιθώριο κέρδους.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS