ΑρχικήsecurityTo Evolution dark webmarket εξαφανίστηκε εν μια νυκτί!

To Evolution dark webmarket εξαφανίστηκε εν μια νυκτί!

To Evolution dark webmarket εξαφανίστηκε εν μια νυκτί! – Λείπουν 12 εκατομμύρια δολλάρια σε Bitcoins!

Evolution dark webmarket

Evolution – Ο μεγαλύτερος διαδικτυακός χώρος μαύρης αγοράς εξαφανίστηκε εν μια νυκτί από το Internet. Αλλά σε αντίθεση με το Silk Road, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι επενέβησαν οι Αρχές του Nόμου για να «κατεβάσουν» την αγορά αυτή.

Ο πιο δημοφιλής ιστότοπος αγοράς ναρκωτικών και κατά παραγγελία υπηρεσιών carjacking είναι μυστηριωδώς εκτός σύνδεσης από την Τετάρτη. Σε όλο το Διαδίκτυο κυκλοφορούν φήμες για τους διαχειριστές του εν λόγω ιστότοπου, ότι έχουν  εξαπατήσει τους χρήστες του και υπέκλεψαν 12 εκατομμύρια δολλάρια σε Bitcoins.

Το Evolution marketplace μαύρης αγοράς ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2014, και κέρδισε αμέσως τις εντυπώσεις -μετά το λουκέτο του Silk Road και την σύλληψη του ιδρυτή του, Ross Ulbricht- υποσχόμενο λιγότερες απάτες.

Όπως το Silk Road, έτσι και το Evolution δραστηριοποίηθηκε κυρίως στο εμπόριο ναρκωτικών, καθώς και στην παράνομη πώληση όπλων, πλαστών προϊόντων, κλεμμένων πιστωτικών καρτών και των οδηγών για διάπραξη απάτης.

Το site ήταν προσβάσιμο μόνο μέσω Tor network. Κατά τη στιγμή της φαινομενικής εξαφάνισής του, το  Evolution ήταν ο ιστότοπος που «φιλοξενούσε» περίπου 20.000 πωλήσεις ναρκωτικών, πολύ περισσότερες από ότι το Silk Road ή το Silk Road 2.

Για να αγοράσει ή να πουλήσει ο ενδιαφερόμενος έπρεπε απλά να δημιουργήσει έναν λογαριασμό δωρεάν. Μετά την εγγραφή του, ο χρήστης μπορούσε να περιηγηθεί σε  έναν κατάλογο χιλιάδων παράνομων εμπορευμάτων που άλλοι χρήστες είχαν ανεβάσει –όπως για παράδειγμα διαφόρων ειδών όπλα, πιστόλια, tasers κρυμμένα σε ψεύτικα πακέτα τσιγάρων και πολλά άλλα αντικείμενα απάτης – και να τα αγοράσει με ψηφιακό νόμισμα Bitcoin.

Το πιο δημοφιλές site μαύρης αγοράς ήταν πιο γρήγορο και πιο αποτελεσματικό από τα αντίστοιχα ανταγωνιστικά του sites, υποσχόμενο μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στους πελάτες του,  λόγω του “escrow” συστήματος που διέθετε, ένα δήθεν χαρακτηριστικό ασφαλείας που στην πραγματικότητα επέτρεπε στους διαχειριστές της ιστοσελίδας να διαφύγουν ανενόχλητοι με τα κλεμμένα Bitcoins των χρηστών.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS