ΑρχικήinetAmazon: Η FAA εγκρίνει πιλοτικά τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών

Amazon: Η FAA εγκρίνει πιλοτικά τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών

amazonΚάθεστε; Αεροσκάφη-ρομπότ θα παραδίδουν τα δέματα της Amazon.

Όπως αναφέραμε ήδη σε προηγούμενη δημοσίευσή μας, απ’ ότι φαίνεται όλα αυτό το promotion αναφορικά με την χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών για τις παραδόσεις της Amazon, από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Jeff Bezos, δεν ήταν τελικά μόνο promotion. Η Federal Aviation Administration, ανακοίνωσε πως έχει εγκριθεί ένα πειραματικό πιστοποιητικό αξιοπλοΐας για το drone design που υποβλήθηκε από το μεγαλύτερο e-shop παγκοσμίως.

Το πιστοποιητικό ισοδυναμεί με άδεια μαθητευόμενου και εγκρίνει πτήσεις drone, δηλαδή επιτρέπει στην εταιρεία να πραγματοποιήσει πτήσεις κάτω των 400 ποδιών, υπό το φως της ημέρας και με κατάλληλες καιρικές συνθήκες και ορατότητα. Επίσης απαιτείται τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη να μένουν πάντοτε εντός του οπτικού πεδίου του χειριστή πιλότου και του παρατηρητή. Ο πιλότος που στην πραγματικότητα διενεργεί την πτήση θα πρέπει να κατέχει τουλάχιστον πτυχίο χειριστή ιδιωτικών αεροσκαφών και τρέχουσα ιατρική πιστοποίηση.

Όπως γίνεται με όλες τις πειραματικές πιστοποιήσεις αξιοπλοΐας μη επανδρωμένων αεροσκαφών που εκδίδονται από την FAA, πριν την επίσημη έγκριση, η άδεια είναι απαραίτητο να περάσει από κάποια εποπτεία. Η δημοφιλής εταιρία θα πρέπει να δίνει μηνιαία αναφορά στην FAA με στοιχεία όπως το πόσες πτήσεις διενεργήθηκαν, την ποσότητα των πιλότων που συμμετέχουν σε κάθε πτήση, πληροφορίες για ασυνήθιστες δυσλειτουργίες hardware ή software, καθώς επίσης και τυχόν παρεκκλίσεις από τις οδηγίες των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας αλλά και κάθε ακούσιας απώλειας των communication links.

Σίγουρα με όλες αυτές τις απαιτήσεις η εταιρεία δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει και πολύ σύντομα τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ώστε να επιτύχει τις πολυπόθητες παραδόσεις ‘εντός μιας ώρας’ στους σημαντικούς πελάτες της, παρόλα αυτά το διάσημο e-shop, μετά την επίσημη άδεια από την FAA, θα συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πρώτες εταιρίες που κάνουν χρήση drone για εμπορικούς σκοπούς στις ΗΠΑ.

Script>Alert
Script>Alerthttps://www.secnews.gr
We are all Edward Snowden.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS