ΑρχικήsecurityΠόσο ασφαλές είναι το νέο σύστημα διαχείρισης κωδικών της Yahoo?

Πόσο ασφαλές είναι το νέο σύστημα διαχείρισης κωδικών της Yahoo?

Οι απόψεις διίστανται μεταξύ των tech experts, όσον αφορά την ασφάλεια του νέου χαρακτηριστικού ταυτοποίησης, που παρουσίασε πριν από λίγες ημέρες η Yahoo.

Yahoo

Πρόσφατα, η Υahοο παρουσίασε ένα ολοκαίνουργιο χαρακτηριστικό για τους χρήστες της, που απευθύνεται κυρίως σε όσους έχουν δυσκολίες με την απομνημόνευση των κωδικών τους.

 

Η εταιρεία τεχνολογίας παρουσίασε ένα νέο σύστημα διαχείρισης passwords ‘on demand’, βάσει του οποίου οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να εισέρχονται στους λογαριασμούς τους χρησιμοποιώντας έναν προσωρινό τετραψήφιο κωδικό, που αποστέλλεται κατ’ απαίτηση στο κινητό τους. Η υπηρεσία αυτή ενεργοποιείται μέσω των ρυθμίσεων ασφάλειας του εκάστοτε λογαριασμού και επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν log in με το πάτημα ενός κουμπιού («send my password»).

Θέματα ασφάλειας

Και ενώ οι χρήστες είναι ενθουσιασμένοι με την ιδέα ότι δεν θα χρειάζεται να θυμούνται κάποιον κωδικό πρόσβασης – ιδίως εάν διατηρούν πολλαπλούς online λογαριασμούς, με διαφορετικούς κωδικούς πρόσβασης για κάθε έναν από αυτούς – οι εμπειρογνώμονες ασφάλειας, ωστόσο, δεν είναι τόσο σίγουροι για το πόσο ασφαλής είναι η όλη διαδικασία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ασφάλειας Tripwire, Tim Erlin, είναι μεταξύ των εμπειρογνωμόνων που εξέφρασαν την ανησυχία τους για το νέο σύστημα ταυτοποίησης, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «η Yahoo μόλις έκανε ευκολότερο για τους επιτιθέμενους να παραβιάσουν ένα λογαριασμό».

Μέσω της νέας αυτής, και πολύ ευκολότερης, διαδικασίας ελέγχου ταυτότητας, οι hackers θα μπορούσαν να αποκτήσουν πρόσβαση στους λογαριασμούς των χρηστών πιο εύκολα και γρήγορα, μέσω της χρήσης κακόβουλου λογισμικού στα κινητά τους τηλέφωνα.

Οι χρήστες, ωστόσο, που έχουν ήδη δοκιμάσει το νέο χαρακτηριστικό, φαίνονται να είναι αρκετά ευχαριστημένοι και χάρη στην ευκολία που τους παρέχει το νέο σύστημα πρόσβασης, φαίνεται να μην ανησυχούν για τους κινδύνους που ενδεχομένως επιφυλάσσει η νέα αυτή μέθοδος.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS