ΑρχικήinetΕπίθεση με phishing emails στο Children’s National Health System

Επίθεση με phishing emails στο Children’s National Health System

Το Children’s National έπεσε θύμα επίθεσης στον κυβερνοχώρο, αφού οι εργαζόμενοι του απάντησαν σε phishing emails από χάκερ.

phising- Children’s National

Το θέμα ήρθε στο φως στις 26 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους και τo ChiΙdren’s National πιστεύει ότι οποιαδήποτε πιθανή μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των εργαζομένων της, θα μπορούσε να έχει πραγματοποιηθεί μεταξύ της 26ης Ιουλίου και της 26ης Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους.

Το Children’s National δήλωσε ότι οι πληροφορίες του ιστορικού των ασθενών, που βρίσκονταν στους πληγέντες λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, έχουν τεθεί σε κίνδυνο και παρά το γεγονός ότι δεν έχει λάβει καμία πληροφορία σχετικά με κακόβουλη χρήση των πληροφοριών αυτών, οι πληγέντες ενημερώνονται ώστε να παραμείνουν σε επιφυλακή για αποκλίσεις στη δήλωση ασφάλισής τους.

Μετά την ανακάλυψη του περιστατικού, το Children’s National διασφάλισε αμέσως τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των λογαριασμών των εμπλεκόμενων υπαλλήλων και ξεκίνησε έρευνα για το θέμα καθώς προσέλαβε μια εξωτερική εταιρεία forensics για να διεξάγει την έρευνα.

Το Children’s National εφάρμοσε νέα μέτρα ασφαλείας και αναθεώρησε τα συστήματα της ώστε να αναβαθμίσει την ασφάλεια του δικτύου τους. Επίσης, έχει στήσει ένα ειδικό τηλεφωνικό κέντρο με γραμμή βοήθειας για να επικοινωνεί με τους προσβεβλημένους ασθενείς.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS