ΑρχικήinetΤο Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας εγκαινιάζει κόμβο του GR-IX

Το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας εγκαινιάζει κόμβο του GR-IX

GR-IX
Το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας εγκαινιάζει κόμβο του GR-IX

 

H εγκατάσταση ενός επιπλέον κόμβου GR-IX στις εγκαταστάσεις της MedNautilus στην Μεταμόρφωση, χωρητικότητας 4000 τμ, χαρακτηρίζεται από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας ως ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια διεύρυνσης της διάθεσης των υπηρεσιών του GR-IX, της εθνικής υποδομής που διασυνδέει μεταξύ τους παρόχους υπηρεσιών πρόσβασης στο Ίντερνετ, παρόχους περιεχομένου και άλλες εταιρείες-μέλη του στο ελληνικό Ίντερνετ.

Συγκεκριμένα, το GR-IX είναι το ελληνικό Internet Exchange Point (IXP). Αποτελεί μια σημαντική εθνική υποδομή που διασυνδέει τις σημαντικότερες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο του ελληνικού Internet, όπως παρόχους υπηρεσιών Ίντερνετ, παρόχους περιεχομένου, και διευκολύνει την απρόσκοπτη ανταλλαγή κίνησης διαδικτύου (IP) μεταξύ αυτών. Στόχος του GR-IX είναι η βελτίωση της συνδεσιμότητας, της ποιότητας και της ταχύτητας του ελληνικού Internet, με ταυτόχρονη μείωση του κόστους πρόσβασης σε αυτό.

Ο νέος  κόμβος διασυνδέεται μέσω οπτικών ινών με τα δύο υφιστάμενα σημεία παρουσίας του GR-IX στην Αττική (στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και στις εγκαταστάσεις της Lamda Helix στο Κορωπί), επιτρέποντας έτσι την ανταλλαγή κίνησης μεταξύ τους, ανεξάρτητα από το σημείο διασύνδεσης του κάθε μέλους, και προσφέροντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα γεωγραφικής εφεδρείας για όσα μέλη επιλέγουν να συνδέονται σε περισσότερα του ενός σημεία.

«Πριν από ενάμιση χρόνο περίπου ξεκινήσαμε μια σημαντική προσπάθεια αναδιάρθρωσης και επέκτασης του GR-IX ώστε να αναβαθμιστεί ο ρόλος του ως εθνική υποδομή και να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη στο ελληνικό διαδίκτυο. Τα εγκαίνια του νέου κόμβου στο datacenter της MedNautilus αποτελούν ένα σημαντικό σταθμό σε αυτή την πορεία», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΔΕΤ, καθ. Παναγιώτης Τσανάκας.

Ο Δημήτρης Καπετανάκης, Εμπορικός Διευθυντής της MedNautilus Ελλάδος, δήλωσε σχετικά: «Η επιλογή του ΕΔΕΤ να συνεργαστεί με την MedNautilus Ελλάδος, ηγετικού παρόχου data center στην ελληνική αγορά με τρία ιδιόκτητα κτίρια χωρητικότητας 8000 τμ, επιβεβαιώνει τις αυξανόμενες ανάγκες για ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ των εταιριών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του ελληνικού διαδικτύου με μεγαλύτερη ταχύτητα, ευελιξία και ασφάλεια. Η συνεργασία αυτή δίνει στους πελάτες της MedNautilus πρόσβαση στις υπηρεσίες του GR-IX με σημαντικά οφέλη προς όλα τα εμπλεκόμενα μέρη».

Πηγή: tech.in.gr

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS