ΑρχικήsecurityΘύμα επίθεσης Hacking το πυρηνικό εργοστάσιο της Ν. Κορέας (KHNP)

Θύμα επίθεσης Hacking το πυρηνικό εργοστάσιο της Ν. Κορέας (KHNP)

 

korea hackingΗ Κυβέρνηση της Νότιας Κορέας απειλείται από επιθέσεις hacking με την αποκάλυψη ευαίσθητων πληροφοριών των κρατικών εργοστασίων πυρηνικής ενέργειας. Οι hackers ζητούν λύτρα για να μη προβούν σε δημοσίευση των στοιχείων αυτών.

Η KHNP ισχυρίζεται ότι τίποτα δεν υπεκλάπη.

Το Δεκέμβριο του 2014 το Υδρο-Πυρηνικό Εργοστάσιο της Νότιας Κορέας (Korea Hydro and Nuclear Power (KHNP)) έπεσε θύμα επίθεσης από ομάδα Ηackers ονομαζόμενη: “Who am I = No nuclear power,” (μετάφραση: Ποιος είμαι = Τέλος στην Πυρηνική Ενέργεια), η οποία από τότε δημοσίευσε τεχνικά έγγραφα και πληροφορίες προσωπικού του εργοστασίου.

Επιπλέον πληροφορίες αποκαλύφθηκαν όσον αφορά τα υπολογιστικά συστήματα του εργοστασίου (Monte Carlo N–Particle computer code (MCNP5)), συμπεριλαμβανομένου και του εγχειριδίου χρήσης του, οι οποίες πληροφορίες είναι προσβάσιμες μέσω του Διαδικτύου χωρίς κάποιον περιορισμό.

Οι Hackers έχουν την έδρα τους στη Ν. Κορέα.

Το νεότερο δημοσίευμα των αρχείων που υπεκλάπησαν, το έκτο σε σειρά, σχετίζεται με τον πυρηνικό αντιδραστήρα (APR) 1400, αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Twitter, από χρήστη με το όνομα μιας αντιπυρηνικής ομάδας στη Hawaii.

H KHNP παραδέχθηκε την επίθεση που έγινε τον Δεκέμβρη, παρόλ’ αυτά όμως –όπως ισχυρίζεται- η επίθεση αυτή δεν επηρέασε την ασφάλεια του πυρηνικού εργοστασίου.

Οι Hackers ενώ αρχικά φαινόταν να είχαν έδρα  στη Hawaii, ύστερα από εκτενείς έρευνες αποδείχθηκε πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε από τη Νότιο Κορέα.

Τα λύτρα ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες δολλάρια.

Σύμφωνα με δημοσιεύσεις στον Τύπο, στο μήνυμά του έλεγε: «Χρειάζομαι χρήματα. Υπάρχουν πολλές χώρες στη Βόρεια Ευρώπη, Νότια Ασία και Αμερική που θα ήταν πρόθυμες να αγοράσουν αυτές τις πληροφορίες για τα πυρηνικά εργοστάσια. Ο φόβος ότι θα πωληθεί το σύνολο των πληροφοριών αυτών, θα υπονομεύσει τις προσπάθειες του Προέδρου για την εξαγωγή πυρηνικών αντιδραστήρων.».

Οι Hackers δεν αποκάλυψαν το ποσό των λύτρων που ζητούν, αλλά προειδοποίησαν την κυβέρνηση της Νότιας Κορέας  πως προσπαθώντας να σώσει μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια, τελικά διατρέχει τον κίνδυνο να χάσει πολλά περισσότερα.

Η KHNP ισχυρίζεται ότι οι τελευταίες πληροφορίες που διέρρευσαν από την ομάδα των hackers δεν περιλαμβάνουν πληροφορίες και δεδομένα σημαντικά, και πως αυτά τα δεδομένα θα μπορούσαν να έχουν ληφθεί στις αρχές του περασμένου έτους, πριν καταρρεύσει ο εσωτερικός server  και ληφθούν αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας.

Script>Alert
Script>Alerthttps://www.secnews.gr
We are all Edward Snowden.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS