ΑρχικήsecurityΔιακοπή της πρόσβασης στις υπηρεσίες της Google από πρόβλημα routing

Διακοπή της πρόσβασης στις υπηρεσίες της Google από πρόβλημα routing

Πάνω από 300 prefixes δικτύου της Google ανακοινώθηκαν λανθασμένα από έναν ευρυζωνικό παροχέα Internet, με αποτέλεσμα το traffic που προορίζεται για τη Google να κατευθύνεται στη δική του υποδομή από άλλους παρόχους δικτύου, σε όλο τον κόσμο.

Google Services-Routing Problem
Η διαρροή του routing άρχισε να διαδίδεται όταν η ινδική ISP Hathway ανακοίνωσε τα routes στον πάροχο Bharti Airtel, ο οποίος με τη σειρά του, διέδοσε την εσφαλμένη πληροφορία στον υπόλοιπο κόσμο.

Τα νέα routes έγιναν δεκτά από κάποιους ISPs, συμπεριλαμβανομένων των US carriers Cogent, Level 3, Orange, Singapore Telcom και Pakistan Telecom, όπως ανέφερε σε ένα blog post, την Πέμπτη ο Doug Madory, διευθυντής Internet Analysis στη Dyn.

Ως εκ τούτου, το traffic των υπηρεσιών της Gοοgle από διάφορα μέρη του πλανήτη δεν θα φθάνει πλέον νόμιμο προορισμό της, αλλά στην υποδομή της Hathway στην Ινδία.

Η Dyn είναι μια εταιρεία που ασχολείται με την απόδοση του Internet και διαθέτει προϊόντα στις εταιρείες για την παρακολούθηση, τον έλεγχο και τη βελτιστοποίηση των online υποδομών τους. Το τμήμα έρευνας της εταιρείας διερευνά τα προβλήματα που επηρεάζουν την απόδοση του Διαδικτύου.

Το σφάλμα είναι επίσης γνωστή ως IP ή routing hijacking και δεν είναι ασυνήθιστο. Ωστόσο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να παρεμβάλλεται στην επικοινωνία μεταξύ του client και του host. Σε αυτή την περίπτωση, όμως, φαίνεται ότι δεν υπήρχε κακόβουλη πρόθεση και το αποτέλεσμα ήταν ότι οι χρήστες δεν μπορούσαν πλέον να συνδεθούν με τις υπηρεσίες της Gοοgle.

Ο Madory εξηγεί ότι το συμβάν περιελάμβανε 336 prefixes και ότι οι εσφαλμένες διαδρομές έγιναν δεκτές από μόνο ένα μέρος του Διαδικτύου για ένα σύντομο χρονικό διάστημα (περίπου 15 λεπτά) την Πέμπτη.

Για σύντομο χρονικό διάστημα, το Twitter γέμισε με παράπονα σχετικά με τις υπηρεσίες που ήταν offline.

Ο ερευνητής δήλωσε ότι αυτή δεν ήταν το πρώτο λάθος αυτού του είδους της Hathway, καθώς ο πάροχος παρατηρήθηκε ότι διέρρευσε 134 Google prefixes στη Bharti λιγότερο από 22 ώρες πριν, για ένα λεπτό.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS