ΑρχικήsecurityΠροσωπικά δεδομένα εκτέθηκαν σε παραβίαση στο Πανεπιστήμιο του Chicago

Προσωπικά δεδομένα εκτέθηκαν σε παραβίαση στο Πανεπιστήμιο του Chicago

Μια παραβίαση δεδομένων στο Πανεπιστήμιο του Chicago οδήγησε σε έκθεση των αριθμών κοινωνικής ασφάλισης και άλλων προσωπικών πληροφοριών σε τρίτους.

Data Breach-University of Chicago
Το εκπαιδευτικό ίδρυμα έμαθε για την παραβίαση στις 22 Ιανουαρίου 2015 και  έλαβε άμεσα δράση για την αντιμετώπιση του ζητήματος ασφαλείας. Δεν είναι σαφές εάν η παράβαση έγινε την εν λόγω ημερομηνία ή σε προγενέστερο χρόνο.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι η εκτεθειμένη βάση δεδομένων περιείχε στοιχεία που ανήκουν σε νυν και πρώην υπαλλήλους, συμβασιούχους, καθώς και σε φοιτητές που συνδέονται με το Τμήμα Ιατρικής.

Οι πληροφορίες που εκτέθηκαν σε μη εξουσιοδοτημένα άτομα περιλαμβάνουν ονόματα, αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης, αριθμούς αναγνώρισης των εργαζομένων, ονόματα χρήστη, φύλο και οικογενειακή κατάσταση.

Σε επιστολή προς τα επηρρεαζόμενα από την παραβίαση άτομα που υπογράφεται από τον John Ultmann, Καθηγητή-Πρόεδρο, αλλά και από τον Kenneth Goodell, Πρόεδρο στο Τμήμα της Ιατρικής, αποκαλύπτεται ότι μέρος της εργασίας αλλά και προσωπικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από ορισμένα άτομα, έπεσαν επίσης στα χέρια των χάκερς.

Οι εκπρόσωποι του πανεπιστημίου λένε ότι δεν υπήρχαν χρηματοοικονομικές πληροφορίες στη βάση δεδομένων που εκτέθηκε. Ωστόσο, δεδομένου ότι οι αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης εκτέθηκαν, ο κίνδυνος της κλοπής ταυτότητας εξακολουθεί να υφίσταται.

Για την αντιμετώπιση του κινδύνου, το πανεπιστήμιο προσφέρει δωρεάν προστασία ταυτότητας για ένα έτος σε όλα τα άτομα που επηρεάστηκαν από την επίθεση. Ωστόσο, ο αριθμός των προσβεβλημένων ατόμων παραμένει απόρρητος.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS