ΑρχικήinetDown το KickAssTorrents για άλλη μια φορά λόγω domain ban

Down το KickAssTorrents για άλλη μια φορά λόγω domain ban

Μετά το Pirate Bay, το οποίο επανήλθε τα τέλη Ιανουαρίου, μια άλλη αμφιλεγόμενη υπηρεσία torrent διακόπτεται ξαφνικά. Αυτή τη φορά, είναι το KickAssTorrents, καθώς το “.so” domain name απαγορεύτηκε από το μητρώο της Σομαλίας.

KickAssTorrents

Σχετικές λεπτομέρειες δεν είναι διαθέσιμες αυτή τη στιγμή, αλλά ο διακομιστής δεν φαίνεται να ανταποκρίνεται και ένα query στο επίσημο domain του KickassTorrents αποκαλύπτει το banned status που επιβεβαιώνει το λόγο της διακοπής.

Βασικά, κανείς δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στο KickAss τώρα και οι διαχειριστές της ιστοσελίδας πρέπει να βρουν ένα νέο όνομα τομέα, όπως ακριβώς έκαναν αρκετές φορές στο παρελθόν, όταν προσπάθησε να αποφύγουν το ban λόγω των καταγγελιών περί πνευματικών δικαιωμάτων.

Αυτό που είναι ενδιαφέρον να μάθουμε είναι ο πραγματικός λόγος για την απαγόρευση λειτουργίας η οποία έγινε χτες το πρωί.

Είναι ευρέως γνωστό το γεγονός ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία έχει συχνά επικριθεί για την παροχή εύκολης πρόσβασης σε πειρατικό περιεχόμενο, έτσι ώστε κάποιος θα σκεφτόταν ότι η απαγόρευση ήρθε μετά από καταγγελία που έλαβαν οι αρχές της Σομαλίας.

Το KickAssTorrents είναι το δεύτερο κορυφαίο όνομα που κλείνει σε μόλις δύο μήνες, αφού το Pirate Bay τέθηκε εκτός λειτουργίας τον Δεκέμβριο μετά από έφοδο που πραγματοποιήθηκε από τη σουηδική αστυνομία, ωστόσο επέστρεψε στο διαδίκτυο στα τέλη Ιανουαρίου αφού είχαν περάσει σχεδόν 50 ημέρες και συνεχίζει να είναι διαθέσιμο αυτή τη στιγμή με το ίδιο όνομα τομέα.

Το ίδιο είναι πολύ πιθανό να συμβεί με το KickΑssTorrents, αλλά οι διαχειριστές δεν έχουν ακόμα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το τι ακριβώς συνέβη αυτή τη φορά. Ωστόσο, αναμένεται ότι η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη και πάλι σε ένα νέο domain name σύντομα.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS