Πέμπτη, 9 Απριλίου, 11:10
Αρχική security Οι φοιτητές του USF θα μελετούν πραγματικά περιστατικά hacking

Οι φοιτητές του USF θα μελετούν πραγματικά περιστατικά hacking

φοιτητές

Το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου της Νότιας Φλόριντα, που έχει αντικείμενο την ασφάλεια στο διαδίκτυο, έλαβε μια επιχορήγηση που επιτρέπει στους φοιτητές να καταλάβουν καλύτερα τις αποφάσεις που λαμβάνονται από οργανώσεις που αντιμετωπίζουν τις επιθέσεις στο κυβερνοχώρο.

Η επιχορήγηση προέρχεται από το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών. Φτάνει το ποσό των $300.000 / €265,600 και απονεμήθηκε στον Δρ Grandon Gill, καθηγητή στο USF, στο τμήμα Πληροφοριών Συστημάτων και Αποφάσεων Επιστημών.

Τα χρήματα είναι προγραμματισμένο να δοθούν κατά τη διάρκεια 18 μηνών σε πραγματικές μελέτες περιστατικών στον κυβερνοχώρο, σχεδιασμένες να συνδυάζουν τις τεχνικές, αλλά και κοινωνικές αδυναμίες, που οι hacker εκμεταλλεύονται, στο πραγματικό κόσμο, ώστε να εισβάλλουν σε δίκτυα υπολογιστών.

Τα άτομα που θα εμπλέκονται σε αυτά τα περιστατικά θα κληθούν σε συνέντευξη από τους φοιτητές και ερευνητές, προκειμένου να μάθουν τους λόγους για τη λήψη ορισμένων αποφάσεων στην αντιμετώπιση των επιθέσεων.

“Μέσα από τις συνεντεύξεις, οι μαθητές θα μπορέσουν να μάθουν για το πότε και το γιατί έγιναν ορισμένες επιλογές σε κάθε περίπτωση,” είπε καθηγητής Gill, στo WTSP 10 News.

- Advertisement -

Με τη πρόσβαση σε πληροφορίες που αφορούν πραγματικές περιπτώσεις επιθέσεων, οι φοιτητές αναμένεται να αυξήσουν τις ικανότητές τους στην άμυνα στο κυβερνοχώρο και όχι μόνο να είναι προετοιμασμένοι για μια επίθεση, αλλά να μπορούν επίσης να προβλέψουν τους κινδύνους και να δημιουργήσουν τις απαραίτητες στρατηγικές για την ελαχιστοποίηση ή την εξάλειψη αυτών.

Κατά τη διάρκεια της επιχορήγησης, το κέντρο της Φλόριντα για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο (FC2), θα φέρει σε επαφή  τον καθηγητή με άτομα που δέχθηκαν να συμμετάσχουν στη δημιουργία των μελετών.

Επίσης, οι φοιτητές θα μάθουν για τα τρωτά σημεία που υπάρχουν στα διαφορετικούς τύπους σημείων πρόσβασης στο διαδίκτυο, ανεξάρτητα από τη συσκευή που συνδέονται.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

Η πτώση του Zoom: Η Google απαγορεύει στους υπαλλήλους της να το χρησιμοποιούν

Πριν από λίγες εβδομάδες, το Zoom αποτελούσε μια από τις κορυφαίες λύσεις τηλεδιασκέψεων. Πολλοί άνθρωποι που εργάζονται...

OTEAcademy: Πρόγραμμα τηλεκατάρτισης για Επιστήμονες & Ελεύθερους Επαγγελματίες, που πλήττονται από τον COVID-19

Στο ειδικό πρόγραμμα τηλεκατάρτισης µε πιστοποίηση για επιστήμονες και ελεύθερους επαγγελματίες που πλήττονται από τον COVID-19, συµµετέχει η OTEAcademy.

Το Facebook ήθελε να αγοράσει το Pegasus Spyware για να παρακολουθεί τους χρήστες Apple

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της NSO, Shalev Hulio, το Facebook προσπάθησε να αγοράσει...

7 εφαρμογές για να δείτε ταινίες online ταυτόχρονα με τους φίλους σας

Σύμφωνα με τις συστάσεις που έχουν γίνει από τις κυβερνήσεις και τους οργανισμούς υγείας ανά τον κόσμο,...

Μοντέλο της Tesla χρησιμοποιεί ηλιακή ενέργεια για να κινείται

Το σχέδια για ένα Tesla Roadster, με κινητήρα που χρησιμοποιεί ηλιακή ενέργεια κυκλοφόρησαν πρόσφατα στο διαδίκτυο και...

Ο George Soros πιέζει για ταχυδρομική ψηφοφορία λόγω COVID-19

Ο George Soros πιέζει για ταχυδρομική ψηφοφορία λόγω COVID-19: Για τις ανάγκες της ψηφοφορίας, το χρηματοδοτούμενο από τον George Soros, Brennan Center...

Sony: Αποκάλυψε το νέο χειριστήριο DualSense για το PS5!

Μαζί με το πέμπτο κατά σειρά μοντέλο Playstation, PS5, η Sony αποκάλυψε το νέο διαστημικό χειριστήριο DualSense, το οποίο διατηρεί ορισμένα από...

Κορωνοϊός: Απατεώνες πωλούν στο Dark Web αίμα και σάλιο από κάποιον επιζώντα

Η διαφήμιση στο Own Shop, ένα κατάστημα στο Dark Web, ισχυρίζεται ότι ο κάποιος έχει μολυνθεί από κορωνοϊό και τώρα πουλάει το...

UbuntuDDE: Ubuntu Linux με επιφάνεια εργασίας Deepin

UbuntuDDE: Ubuntu Linux με επιφάνεια εργασίας Deepin- Έχετε σκεφτεί ποτέ, τι θα γινόταν αν συνδυάσετε τις δυνάμεις...

Facebook: Λανσάρει νέα εφαρμογή chat για ζευγάρια λόγω COVID-19!

Καθώς οι κυβερνήσεις μεγάλου αριθμού χωρών έχουν λάβει τα μέτρα του social distancing και του lockdown, σε μία προσπάθεια να περιοριστεί η...