ΑρχικήsecurityΙστοσελίδα ενηλίκων υψηλής επισκεψιμότητας ενέχει κινδύνους ασφάλειας

Ιστοσελίδα ενηλίκων υψηλής επισκεψιμότητας ενέχει κινδύνους ασφάλειας

Κίνδυνοι για την ασφάλεια

Κίνδυνοι για την ασφάλεια των υπολογιστών ανακαλύφθηκαν σε δημοφιλή ιστοσελίδα πορνογραφικού περιεχομένου των Ηνωμένων Πολιτειών, πολύ υψηλής επισκεψιμότητας.

Οι κίνδυνοι αυτοί οφείλoνται σε καμπάνια malvertising, η οποία αξιοποιεί το Flash Player, με σκοπό την εκμετάλλευση υπολογιστικών συστημάτων που δεν έχουν την τελευταία έκδοση της εφαρμογής.

Οι ερευνητές ασφάλειας βρήκαν αρκετά στοιχεία για μολύνσεις συστημάτων που προέρχονται από το xhamster[.]com, κάνοντας λόγο για αύξηση των επιθέσεων έως και 1.500% το τελευταίο διάστημα. Η εταιρεία ασφάλειας που ανακάλυψε το ζήτημα δε θέλησε να αποκαλύψει τον κριβή αριθμό των μολύνσεων που κατέγραψε.

Ωστόσο, μπορούμε να υποθέσουμε ότι ένας αρκετά μεγάλος αριθμός επισκεπτών της σελίδας έχουν μολυνθεί, δεδομένου ότι είναι αρκετά δημοφιλής, με παγκόσμια κατάταξη 64 και 100 στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με μετρήσεις από το Alexa. Επιπλέον, εκτιμάται ότι περισσότεροι από 500 εκατομμύρια χρήστες επισκέπτονται τη σελίδα σε μηνιαία βάση.

Έπειτα από αρκετές αναλύσεις, οι ερευνητές αποκάλυψαν ότι η επίθεση ήταν τύπου drive-by download. Η Malwarebytes αναφέρει ότι οι επιτιθέμενοι επικαλέστηκαν μια απλούστερη μέθοδο, ενσωματώνοντας μια νέα landing page και ένα script, τα οποία φιλοξενούνταν σε ένα παραβιασμένο δίκτυο διαφημίσεων.

[alert variation=”alert-info”]Οι ερευνητές αναφέρουν ότι τα Flash script που εκμεταλλεύονται ευάλωτα συστήματα περνούν απαρατήρητα από τις μηχανές antivirus, σύμφωνα με τα αποτέλεσμα του VirusTotal.[/alert]

Κατά τη στιγμή της ανακάλυψής του, το ζήτημα ασφάλειας επηρέαζε όλες τις εκδόσεις του Flash Player που είναι προγενέστερες της έκδοσης 16.0.0.296, η οποία τρέχει σε οποιαδήποτε έκδοση του λειτουργικού συστήματος των Windows και με οποιαδήποτε έκδοση των Internet Explorer και Mozilla Firefox. Ο Google Chrome δεν επηρεάστηκε καθόλου από όλο αυτό.

Η επιθέσεις τύπου malvertising είναι κάτι το σύνηθες, ιδίως σε σελίδες πορνογραφικού περιεχομένου, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού επισκεπτών που προσελκύουν σε καθημερινή βάση. Η συγκεκριμένη καμπάνια όμως, σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι πολύ επικίνδυνη και εξαπλώνεται αρκετά γρήγορα. Για το λόγο αυτό προτρέπουν όλους τους χρήστες να εγκαταστήσουν άμεσα τις νέες ενημερώσεις ασφαλείας για Flash, Internet Explorer και Chrome, οι οποίες κυκλοφόρησαν νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS