Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
infosec

Instagram influencers ανακτούν τα accounts με τη βοήθεια hackers

Οι Instagram influencers που έχουν δει τους λογαριασμούς τους να χακάρονται και τις προσωπικές τους πληροφορίες να εκτίθενται, λένε ότι...
Read More
infosec

Windows 10: Πώς να διορθώσετε το browsing σφάλμα στο Microsoft Edge

Η τελευταία αναβάθμιση που κυκλοφόρησε από τη Microsoft για τα Windows 10 έφερε ένα πρόβλημα, το οποίο παρατηρείται όταν επιχειρεί...
Read More
infosec

Google Play: Κρυβόταν malware με τη χρήση των αισθητήρων κίνησης

Στην αγορά του Google Play υπάρχουν πολλές κακόβουλες εφαρμογές που δοκιμάζουν κόλπα για να αποφευχθεί η ανίχνευση τους. Για την...
Read More
infosec

Bug του Twitter δημοσίευε τα προσωπικά tweets των χρηστών για 5 χρόνια

Οι χρήστες του Twitter, οι οποίοι χρησιμοποιούν το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο από τις Android συσκευές τους, θα πρέπει να ελέγξουν...
Read More
Latest Posts

Το Red Star OS της Βόρειας Κορέας επιτρέπει πρόσβαση root

Τοπικές ευπάθειες κλιμάκωσης προνομίων εντοπίστηκαν στις εκδόσεις 3.0 και 2.0 του λειτουργικού συστήματος της Βόρειας Κορέας, του Red Star.

Red Star OS root

Δεν είναι σαφές πώς συνέβη, αλλά ένα image του λειτουργικού συστήματος διέρρευσε σε torrent ιστοσελίδες, ώστε να καταστεί δυνατή η ανάλυσή του από τους ερευνητές ασφαλείας.

Ένας ερευνητής, που δημοσιεύει με το όνομα Hacker Fantastic, έριξε μια ματιά και διαπίστωσε ότι το λογισμικό που βασίζεται σε Linux, περιέχει κενά ασφαλείας που θα μπορούσε να επιτρέψει σε έναν εισβολέα τον πλήρη έλεγχο του υπολογιστή που εκτελεί το λειτουργικό σύστημα.

Ο Hacker Fantastic ανακάλυψε ότι η προεπιλεγμένη ρύθμιση παραμέτρων των δικαιωμάτων αρχείου είναι επισφαλής και επιτρέπει την εκτέλεση εντολών με δικαιώματα διαχειριστή.

“Το Red Star 3.0 desktop κυκλοφορεί με κανόνες udev ‘/etc/udev/rules.d/85-hplj10xx.rules’, και μπορεί να τροποποιηθεί ώστε να περιλαμβάνει ‘RUN+=’ arguments εκτελώντας εντολές ως root από το udev.d» έγραψε στο Open Source Software Security (oss-sec) mailing list.

Το Udev είναι device manager για το Linux Kernel 2.6 που δημιουργεί τα απαραίτητα nodes για τις συσκευές που συνδέονται με το μηχάνημα. Κατά την αποσύνδεση της συσκευής, ο manager αφαιρεί τους κόμβους που είχαν προηγουμένως δημιουργηθεί στον κατάλογο /dev.

Δεδομένου ότι οι κανόνες είναι world-writeable, ένας εισβολέας που δεν έχει δικαιώματα root θα μπορούσε να δημιουργήσει ορισμένες εντολές που θα εκτελεστούν όταν συνδεθεί μια νέα συσκευή.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *