ΑρχικήinetΈτοιμο το Solar Impulse για τον πρώτο γύρο του κόσμου χωρίς καύσιμα

Έτοιμο το Solar Impulse για τον πρώτο γύρο του κόσμου χωρίς καύσιμα

Solar Impulse announce their around-the-world flight route
Solar Impulse

Η απογείωση του Solar Impulse θα γίνει από το Αμπού Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και η πτήση θα κάνει στάσεις στην Ινδία, την Μιανμάρ και την Κίνα, προτού διασχίσει τον Ειρηνικό Ωκεανό, πετάξει πάνω από τις ΗΠΑ και τη Νότια Ευρώπη, για να προσγειωθεί ξανά εκεί από όπου ξεκίνησε, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς.

Το ταξίδι των περίπου 35.000 χιλιομέτρων αναμένεται να διαρκέσει πολύ, γύρω στους πέντε μήνες (τέλος Φεβρουαρίου – τέλος Ιουλίου). Το αεροσκάφος θα πιλοτάρεται από δύο ελβετούς πιλότους που θα εναλλάσσονται και θα στριμωχθούν στην μικρή καμπίνα του αεροπλάνου επί πέντε ημέρες και νύχτες συνεχώς στον αέρα.

«Θαύματα μπορούν να γίνουν με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως η ηλιακή. Θέλουμε να δείξουμε ότι μπορούμε να πετάμε μέρα-νύχτα σε ένα αεροσκάφος, χωρίς σταγόνα καυσίμου», τόνισε ένας από τους πιλότους, ο Μπερτράν Πικάρντ.

Το Solar Impulse ζυγίζει σχεδόν όσο ένα αυτοκίνητο (2,3 τόνους) και το άνοιγμα των φτερών του είναι μεγάλο όσο των μεγαλύτερων επιβατικών αεροπλάνων. Η πτήση θα γίνει με χαμηλή ταχύτητα 50 έως 100 χιλιομέτρων την ώρα, γι’ αυτό θα διαρκέσει τόσο πολύ.

Ο σχεδιασμός και οι δοκιμές του πρωτοποριακού αεροπλάνου έχουν πάρει μια ολόκληρη 12ετία. «Δεν είναι το πρώτο ηλιακό αεροπλάνο, όμως είναι το πρώτο που είναι ικανό να διασχίσει ωκεανούς και ηπείρους», δήλωσε ο δεύτερος πιλότος Αντρέ Μπορσμπέργκ.

Όπως είπαν και οι δύο πιλότοι, που είχαν και την ιδέα του εγχειρήματος, ακόμη κι αν κάτι πάει στραβά, εκείνοι θα φτιάξουν ένα άλλο αεροσκάφος και θα συνεχίσουν την προσπάθειά τους. «Είναι η πρόκληση του άγνωστου», δήλωσε ο Πικάρντ και πρόσθεσε πως «υπάρχει μια θέληση στην ανθρωπότητα να δημιουργήσει ένα καλύτερο κόσμο και να βρει λύσεις για την κλιματική αλλαγή».

Στην υλοποίηση του σχεδίου για το Solar Impulse έχουν συνεισφέρει πολλές γνωστές εταιρείες, όπως οι Bayer, Solvay, ABB, Schindler, Omega και άλλες.

Πηγή: onliner.gr

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS