ΑρχικήsecurityUlzr1z: Επίθεση hacking προς τιμήν του Aaron Swartz στο MIT

Ulzr1z: Επίθεση hacking προς τιμήν του Aaron Swartz στο MIT

SwartzΈχουν περάσει δύο χρόνια από το θάνατο του Aaron Swartz. Για να τιμήσει την επέτειο της αυτοκτονίας του, ένας hacker με το ψευδώνυμο «Ulzr1z» παραβίασε και παραμόρφωσε τις ιστοσελίδες του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης MIT.

Οι επιτιθέμενοι ή ο επιτιθέμενος κατάφερε να παραμορφώσει 15 διαφορετικές ιστοσελίδες του ιδρύματος, προσθέτοντας το παρακάτω κείμενο, το οποίο έχει ήδη αφαιρεθεί:mit hacked Aaron Swartz

./ Hacked by Ulzr1z
Follow me @ulzr1z
Hacked!

Οι επιτιθέμενοι κατάφεραν να απέκτησουν πρόσβαση στο WordPress admin panel, το οποίο έλεγχε όλες τις ιστοσελίδες του ιδρύματος. Με ένα Tweet δημοσίευσαν ένα screenshot για να αποδείξουν την πρόσβαση.mit hacked 1 Aaron Swartz

0x50776e6564 @ulzr1z
Panel Admin Massachusetts Institute of Technology, #MIT #Hacked Acces to all other subdomain

Τα 15 παραμορφωμένα subdomains, συμπεριελάμβαναν ιστοσελίδες για μαθήματα με θέματα όπως Κοινωνική Φυσική, και δημοσιεύτικαν όλα στο Pastebin.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το ΜΙΤ γίνεται στόχος σαν διαμαρτυρία για το θάνατο του ακτιβιστή Aaron.

Πριν από δύο χρόνια, το 2013, οι επιτιθέμενοι Anonymous κατέβασαν εντελώς την ιστοσελίδα για να εκδικηθούν το θάνατο του Aaron.

Ποιος ήταν ο ακτιβιστής Aaron; 

Σε ηλικία 14 ετών έγινε ένας από τους συντάκτες του προτύπου RSS (RDF Site Summary), ενός τρόπου να μεταδίδονται πληροφορίες από μία ιστοσελίδα, συνήθως ειδήσεις ή αναγγελίες νέων δημοσιεύσεων σε μπλογκ, με γρήγορο και εύκολο τρόπο προς άλλες σελίδες ή εφαρμογές (syndication).

Αργότερα συμμετείχε ενεργά στην οργάνωση Creative Commons που ίδρυσε ο καθηγητής Λάρι Λέσιγκ και στην κοινότητα του Reddit, του οποίου ήταν και συνιδρυτής.

Ο Aaron φοίτησε για ένα χρόνο στο Στάνφορντ αλλά εγκατέλειψε τις σπουδές του και στη συνέχεια αφοσιώθηκε στον προγραμματισμό και στον πολιτικό κυβερνοακτιβισμό.

Το 2009 κατάφερε να κατεβάσει και στη συνέχεια να διαθέσει ελεύθερα στο Ίντερνετ περίπου το 20% των εγγράφων από ομοσπονδιακά δικαστήρια τα οποία ήταν καταχωρημένα στη βάση δεδομένων PACER. Παρόλο που τυπικά θα έπρεπε να είναι ελεύθερα, η PACER χρέωνε την πρόσβαση, ο Aaron κατάφερε όμως να τα διαθέσει στο ευρύ κοινό.

Λίγο αργότερα, το 2011, βάζοντας σχεδόν στα κρυφά ένα λάπτοπ στο δίκτυο του MIT, κατέβασε από τη βάση JSTOR, η οποία διαθέτει με συνδρομή το περιεχόμενο εκατοντάδων επιστημονικών περιοδικών, τέσσερα εκατομμύρια δημοσιεύσεις, πολλές από τις οποίες θα έπρεπε να διατίθενται και αυτές ελεύθερα ως κοινό κτήμα.

Οι δημοσιεύσεις κυκλοφόρησαν από τον ίδιο με τη μορφή αρχείου torrent στο Ίντερνετ, εξοργίζοντας το MIT και την JSTOR. Ο Aaron συνελήφθη αλλά αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση, κατηγορήθηκε όμως για απάτη.

Και οι δύο υποθέσεις έβαλαν τον Aaron στο στόχαστρο των αμερικανικών Αρχών που κίνησαν έρευνες εναντίον του.

Ο Aaron είχε αξιόλογη πολιτική δράση υπέρ των ψηφιακών δικαιωμάτων και κατά των κρατικών επεμβάσεων, ενώ είχε γράψει και διαθέσει με ελεύθερες άδειες αρκετά προγράμματα.

Πηγή: secnews.gr

Script>Alert
Script>Alerthttps://www.secnews.gr
We are all Edward Snowden.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS