ΑρχικήsecurityStaples - Σε κίνδυνο τα στοιχεία 1.1 εκατομμυρίων καρτών πληρωμών

Staples – Σε κίνδυνο τα στοιχεία 1.1 εκατομμυρίων καρτών πληρωμών

staples

Η καναδική εταιρεία Staples, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της λιανικής πώλησης ειδών γραφείων, παρείχε ενημερωμένα στοιχεία σχετικά με τη παραβίαση δεδομένων που υπέστη τον περασμένο Οκτώβριο, αποκαλύπτοντας ότι τα στοιχεία περίπου 1,16 εκατομμυρίων καρτών πληρωμών ενδέχεται να έχουν επηρεαστεί από το περιστατικό.

Η εταιρεία ανακάλυψε ότι τα συστήματα point-of-sale που διατηρούσε σε 115 τοποθεσίες είχαν παραβιαστεί από τα μέσα Ιουλίου του 2014 και είχαν μολυνθεί με κακόβουλο λογισμικό. Η παραβίαση των συστημάτων PoS της Staples έγινε αντιληπτή, αφότου αρκετά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα διαπίστωσαν ότι τα στοιχεία των καρτών που χρησιμοποιούνταν σε καταστήματα της εταιρείας, ήταν διαθέσιμα προς πώληση σε υπόγεια φόρουμ.

Εκείνη την εποχή ο Mark Cautela, Ανώτερος Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων της εταιρείας, δήλωσε ότι η εισβολή δεν ήταν δυνατό να επιβεβαιωθεί, όμως λήφθηκαν ενέργειες ώστε να ελεγχθεί η ακρίβεια των ισχυρισμών. Την περασμένη Παρασκευή, η εταιρεία παραδέχτηκε σε δήλωσή της ότι η παραβίαση είχε όντως πραγματοποιηθεί και ότι αυτή διήρκεσε μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου του 2014.

“Συνολικά, η εταιρεία πιστεύει ότι περίπου 1,16 εκατομμύρια κάρτες πληρωμών μπορεί να έχουν επηρεαστεί”, αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση.

Τα στοιχεία που εκτέθηκαν από την παραβίαση περιλαμβάνουν τα ονόματα των κατόχων, τους αριθμούς, τις ημερομηνίες λήξης, καθώς και τους κωδικούς επαλήθευσης (CVC) των καρτών. Τα στοιχεία αυτά είναι αρκετά για να επιτρέψουν σε οποιονδήποτε να κάνει online αγορές, όπως παρατηρήθηκε αρχικά από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που υποψιάζονταν την παραβίαση στην Staples.

Στην επίσημη ανακοίνωσή της, η εταιρεία παρείχε σχετικό έγγραφο με όλα τα καταστήματα που έχουν επηρεαστεί από το περιστατικό. Όλοι οι πελάτες που χρησιμοποίησαν τις κάρτες τους σε αυτά τα καταστήματα κατά τη διάρκεια του συμβάντος, θα λάβουν δωρεάν υπηρεσίες προστασίας ταυτότητας για ένα χρόνο.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS