ΑρχικήinetBMW παρκάρισμα από το smartwatch

BMW παρκάρισμα από το smartwatch

BMW

Η BMW εργάζεται στη ανάπτυξη ενός νέου τηλεχειριζόμενου συστήματος παρκαρίσματος, το οποίο μάλιστα μπορεί να λειτουργεί και από smartwatch.

Το γεμάτο sensor BMW i3, το οποίο θα βρίσκεται στην Διεθνή έκθεση CES του 2015, στο Las Vegas, τον Ιανουάριο, επικοινωνεί με το smartwatch του κατόχου και μπορεί να παρκάρει μόνο του. Η εταιρεία αναφέρει ότι ο οδηγός μπορεί να ενεργοποιήσει τη λειτουργία “Remote Valet Parking Assistant”, μέσω εφαρμογής, η οποία καθοδηγεί τον αυτοκίνητο στη θέση parking.

Το σύστημα λειτουργεί με αισθητήρες laser, οι οποίοι σαρώνουν το περιβάλλοντα χώρο, ώστε να αποφευχθούν συγκρούσεις. Η λειτουργία γίνεται σε σύνδεση με ψηφιακό χάρτη, έτσι ο υπολογιστής του αυτοκινήτου έχει και γνώση του όλου χώρου γύρω του.

Η πλατφόρμα για την αποφυγή σύγκρουσης 360-μοιρών, είναι η ασφαλής αναγνώριση της θέσης και του περιβάλλοντος του αυτοκινήτου. Τέσσερις προηγμένοι laser σαρωτές καταγράφουν το περιβάλλον και προσδιορίζουν αξιόπιστα εμπόδια όπως στήλες, για παράδειγμα, σε ένα μεγάλο parking αυτοκινήτων. Εάν το όχημα πλησιάζει πολύ γρήγορα έναν τοίχο ή μια στήλη, το σύστημα φρένων ενεργοποιείται αυτόματα, ώστε να αποτρέψει τη σύγκρουση. Το όχημα σταματά με  μεγάλη ακρίβεια εκατοστών. Εάν ο οδηγός γυρίσει το τιμόνι, το σύστημα απελευθερώνει τα φρένα. Αυτό το σύστημα, βοηθά τον οδηγό να παρκάρει σε σημεία με χαμηλή ορατότητα με απόλυτη ασφάλεια και όπως όλα τα συστήματα υποβοήθησης της BMW, μπορεί να παρακαμφθεί ανά πάσα στιγμή από τον οδηγό.

Η BMW δουλεύει σε τέτοια συστήματα εδώ και κάποιο καιρό και έχει κάνει δοκιμές με εντελώς αυτόματα συστήματα το 2009 και το 2011. Άλλες εταιρείες όπως η Tesla και η Google, έχουν παρουσιάσει δικά τους οχήματα με “αυτόματο πιλότο”. Οπότε δεν απέχουμε και πολύ από το να κοιμόμαστε στη διάρκεια του ταξιδιού με το αυτοκίνητο μας, όπως ακριβώς βλέπουμε και στις ταινίες φαντασίας.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS