ΑρχικήsecurityData breach στο Berkeley

Data breach στο Berkeley

Data breach

Data breach στα συστήματα, του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, Berkeley, αναφέρθηκε στο τμήμα Real Estate, στα μέσα Σεπτεμβρίου, με αποτέλεσμα  ευαίσθητες πληροφορίες να εκτεθούν σε τρίτους.

Η παραβίαση των δεδομένων έγινε σε διακομιστές του Πανεπιστημίου, που χρησιμοποιείται για τα προγράμματα Real Estate, καθώς και σε κάποια workstations των προγραμμάτων Capital και Physical – Plant των εγκαταστάσεων της πανεπιστημιούπολης. Αν και ο σκοπός των διακομιστών, ήταν να μην αποθηκεύουν εμπιστευτικές πληροφορίες, ορισμένοι από αυτούς περιείχαν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα διαφόρων ατόμων.

Μεταξύ των λεπτομερειών που εκτέθηκαν σε τρίτους είναι ονόματα, αριθμοί πιστωτικών καρτών, αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης και άδειες οδήγησης, εξαιτίας του data breach.

Σε επιστολή του, προς τους θιγόμενους χρήστες, ο Grace Crvarich, Chief Operating Officer στο UC Berkeley, λέει ότι η έρευνα η οποία ξεκίνησε μόλις αναφέρθηκε το περιστατικό, δεν βρήκε στοιχεία ότι τα δεδομένα είχαν πραγματικά υποκλαπεί και δεν υπάρχει καμία πληροφορία ότι κάποια από αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί από τρίτους.

Μόλις η παραβίαση στο δίκτυο, ανακαλύφθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου, τα μέτρα που πήρε το πανεπιστήμιο ήταν να κλείσει τα συστήματα, προκειμένου να αποτραπεί η περαιτέρω πρόσβαση στους servers. Ο Crvarich ενημερώνει, ότι όλοι οι χρήστες που επηρεάστηκαν από το περιστατικό, θα έχουν ως όφελος ένα χρόνο δωρεάν monitoring και προστασία της ταυτότητας τους στις υπηρεσίες του πανεπιστημίου, που χρησιμοποιούν.

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό των ατόμων, των οποίων τα στοιχεία κλάπηκαν ή πώς έγινε το data breach.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS