ΑρχικήinetIνδία: Νέα απαγόρευση για την Uber λόγω φερόμενου βιασμού από οδηγό

Iνδία: Νέα απαγόρευση για την Uber λόγω φερόμενου βιασμού από οδηγό

Καινούρια όχι τόσο κολακευτικά δημοσιεύματα για την Uber, που απαγορεύτηκε στην Ινδία, καθώς ένας από τους οδηγούς ταξί της εταιρείας συνελήφθη με την κατηγορία του βιασμού σε γυναίκα επιβάτη. Σε δήλωση που εξέδωσε σήμερα το τμήμα μεταφορών του Δελχί αναφέρει πως η mobile εφαρμογή για το κάλεσμα taxi της εταιρείας μπαίνει στη “μαύρη λίστα” όσον αφορά την παροχή υπηρεσιών μεταφορών στην ινδική πρωτεύουσα.

uber-india-rape

Ο οδηγός, Shiv Kumar Yadav, συνελήφθη την Κυριακή με τις κατηγορίες βιασμού μίας 25χρονης γυναίκας που επέστρεφε στο σπίτι της από δείπνο την Παρασκευή το βράδυ. Όπως αναφέρει το Reuters, ο Yadav, 32 ετών, είχε αντιμετωπίσει κατηγορίες για βιασμό και το 2011, ωστόσο η υπόθεση είχε λήξει με συμβιβασμό.

Το περιστατικό έρχεται δύο χρόνια μετά το “μοιραίο” ομαδικό βιασμό γυναίκας σε ένα λεωφορείο στο Νέο Δελχί, που πυροδότησε διαμαρτυρίες σε εθνικό επίπεδο και είχε ως αποτέλεσμα καλέσματα για αυστηρότερους νόμους για την προστασία των γυναικών στην Ινδία. Η αστυνομία στο Νέο Δελχί έχει προβεί σε αμφισβήτηση των στελεχών της Uber σχετικά με τις πρακτικές πρόσληψης τους και το πώς η εταιρεία διεξάγει τους ελέγχους ιστορικού για τους υποψήφιους οδηγούς.

“Κάθε παραβίαση από την Uber θα αξιολογηθεί και θα πάμε σε νομική προσφυγή” δήλωσε στο Reuters ο Madhur Verma, αναπληρωτής επίτροπος της αστυνομίας στο Δελχί,

Η Uber έχει επεκταθεί γρήγορα σε ολόκληρη την Ινδία κατά το προηγούμενο έτος και έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των γυναικών, που την αντιλαμβάνονται ως μια ασφαλέστερη επιλογή για τις μεταφορές τους. Σύμφωνα με πρόσφατα στατιστικά στοιχεία της κυβέρνησης, στο Δελχί το 2012 βιάστηκαν περισσότερες γυναίκες από ό,τι σε οποιαδήποτε άλλη μεγάλη ινδική πόλη (585 κρούσματα ήταν μόνο τα δηλωμένα).

Σε μια δήλωση που εκδόθηκε πριν από την απαγόρευση της Δευτέρας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Uber, Travis Kalanick προσπάθησε να αποποιηθεί των ευθυνών για το περιστατικό της Παρασκευής στην Ινδία, σημειώνοντας ότι οι σαφείς πολιτικές ελέγχου ιστορικού της εταιρείας, δεν έχουν εφαρμοστεί από την κυβέρνηση στο Δελχί.

“Θα συνεργαστούμε με την κυβέρνηση ώστε να θεσπίσει σαφείς ελέγχους ιστορικού που σήμερα απουσιάζουν από τα προγράμματα αδειοδότησης στις υπηρεσίες μεταφοράς στην Ινδία”, δήλωσε ο Kalanick. “Επίσης, θα συνεργαστούμε στενά με τις ομάδες που δείχνουν το δρόμο για την ασφάλεια των γυναικών εδώ στο Νέο Δελχί και σε όλη τη χώρα και θα επενδύσουμε στην τεχνολογική πρόοδο για να βοηθήσουμε να γίνει το Νέο Δελχί μια ασφαλέστερη πόλη για τις γυναίκες.”

Πηγή: digitallife.gr

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS