ΑρχικήinetΣτους δρόμους της Αθήνας τα ταξί της Uber παρά τις αντιδράσεις

Στους δρόμους της Αθήνας τα ταξί της Uber παρά τις αντιδράσεις

ταξί

– Σε πρώτη φάση, η εφαρμογή θα αφορά μόνο επαγγελματίες οδηγούς ταξί

– Δείτε πώς θα γίνεται η «online» διασύνδεση οδηγών και επιβατών, που κάνει πιο εύκολες και ασφαλείς τις διαδρομές

– Το συνδικάτο των ταξί και το υπουργείο Μεταφορών εκφράζουν επιφυλάξεις

Έχοντας ήδη προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις και συζητήσεις για τις αλλαγές που φέρνουν οι εφαρμογές αυτού του τύπου στο μοντέλο μετακίνησης με ταξί -όπως συμβαίνει ήδη με τα Taxibeat, Taxiplon και Super Taxi, η αμερικανική Uber ανακοίνωσε και επίσημα την άφιξή της στην Αθήνα, σε συνεργασία με επαγγελματίες οδηγούς.

«Το uberTAXI είναι η εφαρμογή για smartphones της Uber που συνδέει τους επιβάτες με τους επαγγελματίες οδηγούς Ταξί στην ίδια πλατφόρμα. Με το uberTAXI, οι επαγγελματίες οδηγοί Ταξί, της Αθήνας, μπορούν να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητά τους, παίρνοντας περισσότερα δρομολόγια και μειώνοντάς παράλληλα το χρόνο αναμονής τους στις πιάτσες. Η Αθήνα είναι ιδανική για το λανσάρισμα του uberTAXI, καθώς διαθέτει περισσότερους από δέκα χιλιάδες οδηγούς ταξί έτοιμους να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους επιβάτες. Η λειτουργία του uberTAXI αναδεικνύει τη σημασία της αξιοποίησης του υπάρχοντος συστήματος μεταφορών, με την τεχνολογία που φέρνει η Uber να συμπληρώνει τις επιλογές που ήδη υπάρχουν στην Αθήνα» αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι για το ξεκίνημα της πλατφόρμας uberTAXI στην Αθήνα. Το uberTAXI δίνει στον κόσμο μια εύκολη και αξιόπιστη επιλογή, για να κινείται στην πόλη. Το uberTAXI ανοίγει την πλατφόρμα και την τεχνολογία της Uber στους επαγγελματίες οδηγούς Ταξί, προσφέροντας περισσότερες επιλογές τόσο σε αυτούς όσο και στους Αθηναίους επιβάτες. Με την τάση στις μεταφορές να είναι οι συναλλαγές χωρίς μετρητά, το uberTAXI δίνει τη δυνατότητα στους οδηγούς να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα τους και να προσφέρουν την ποιοτική εμπειρία της Uber στη, γεμάτη ζωή, ελληνική πρωτεύουσα» σχολίασε ο Loïc Amadò, εκπρόσωπος της Uber Greece.

uberTaxi 2

Η εφαρμογή της Uber είναι διαθέσιμη για όλα τα smartphones (iOS, Android, Windows Phones και Blackberry). Οι επιβάτες πρέπει κατεβάσουν την εφαρμογή, να δημιουργήσουν ένα λογαριασμό και να ξεκινήσουν τις διαδρομές τους με το πάτημα ενός κουμπιού!

Η Uber -όπως και άλλες αντίστοιχες εφαρμογές- προσφέρει στον επιβάτη πληροφορίες, όπως η φωτογραφία, το όνομα του οδηγού και ο αριθμός κυκλοφορίας του ταξί, ενώ ο επιβάτης έχει και τη δυνατότητα να βλέπει την πορεία του ταξί σε πραγματικό χρόνο, καθώς πλησιάζει για να τον παραλάβει.

Επίσης, οι επιβάτες έχουν πρόσβαση σε ένα ζωντανό χάρτη με GPS, τον οποίο μπορούν να μοιραστούν με φίλους ή δικούς τους ανθρώπους, ώστε εκείνοι να παρακολουθούν τη διαδρομή τους και να σιγουρευτούν ότι θα φτάσουν με ασφάλεια στον προορισμό τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, αρχικά, η εφαρμογή Uber είχε προκαλέσει αντιδράσεις από τους συνδικαλιστές των ταξί και το υπουργείο Μεταφορών, καθώς προβλέπει, μεταξύ άλλων, και την εκμίσθωση αυτοκινήτων μη επαγγελματιών οδηγών ταξί.

Ωστόσο, η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί την άφιξη της Uber και στην ελληνική πρωτεύουσα, καθώς, σε πρώτη φάση, οι αντιδράσεις ξεπεράστηκαν. Αυτό συνέβη, γιατί η εφαρμογή σε πρώτη φάση θα αφορά μόνο επαγγελματίες οδηγούς ταξί.

Η εφαρμογή UberTaxi έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε πολλές χώρες. Η διαδικασία χρησιμοποίησης του UberTaxi είναι απλή: μισθώνεται ένα ταξί μέσω εφαρμογής του smartphone και ο πελάτης έχει το όχημα της αρεσκείας του να τον περιμένει σε προκαθορισμένο ραντεβού.

Στην Αττική, το UberTaxi έρχεται να προστεθεί στις Taxibeat και Taxiplon, εφαρμογές που έχουν δημιουργηθεί εδώ και μερικά χρόνια από ελληνικές εταιρείες και αφορούν στη μίσθωση ταξί από κινητό τηλέφωνο.

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS