Η φυσιοθεραπεία είναι μια συνήθης πρακτική για τους ανθρώπους που αναρρώνουν από μακράς διαρκείας αποκατάσταση, χειρουργική επέμβαση, μυϊκή ατροφία ή οτιδήποτε άλλο προκαλεί σε έναν ασθενή προβλήματα κινητικότητας.
Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν πολλά τεχνολογικά μέσα για να “θεραπεύσουν” τη μυϊκή ατροφία και να αντιμετωπίσουν τον πόνο, η καλή άσκηση είναι συνήθως ο μόνος τρόπος ανάκτησης της κινητικότητας.
Τα εγκεφαλικά επεισόδια και άλλες νευρολογικές καταστάσεις υπάγονται σε διαφορετική κατηγορία ωστόσο, επειδή το πρόβλημα δεν εντοπίζεται στους μυς, αλλά έχει να κάνει με τον εγκέφαλο, καθώς λόγω της βλάβης που έχει προκληθεί στον εγκέφαλο, ή κάποιων άλλων προβλημάτων στο νευρικό σύστημα, τα πόδια και το υπόλοιπο σώμα δεν λαμβάνουν τις σωστές «εντολές».
StealC: Κατάχρηση kiosk mode του browser για κλοπή password
Λογισμικό ακουστικών βαρηκοΐας εγκρίθηκε για τα AirPods Pro
OpenAI o1: Νέο AI μοντέλο "σκέφτεται" σαν άνθρωπος
Ευτυχώς, πλέον δεν είναι αδύνατον για έναν ασθενή να ανακτήσει το φυσικό του βάδισμα σε αυτές τις περιπτώσεις. Η ομάδα των ερευνητών από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης (NUS) της Πολυτεχνικής Σχολής έχουν δημιουργήσει ένα νέο βοηθητικό ρομπότ (Robotic Walker) για το περπάτημα.
Το ρομπότ είναι μια συσκευή υποστήριξης που χρησιμοποιείται σε συνεδρίες θεραπείας και συγκεκριμένα στη βελτίωση της αποτελεσματικότητάς τους.
Το εγκεφαλικό επεισόδιο, η κάκωση του νωτιαίου μυελού, οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και η νόσος του Πάρκινσον προκαλούν προβλήματα κινητικότητας σε όλους τους πάσχοντες. Το ρομπότ παρέχει ακριβώς τη σωστή ποσότητα στήριξης και δύναμης στη λεκάνη του ασθενούς ώστε να τον βοηθήσει να περπατήσει με φυσικό βάδισμα. Αυτό επιτρέπει ουσιαστικά στους ασθενείς να εξασκούνται στο περπάτημα, παρόλο που δεν διαθέτουν τη δύναμη και το συντονισμό για να σταθούν όρθιοι.
Το ρομπότ συγκεντρώνει ποσοτικά δεδομένα τα οποία οι γιατροί και οι φυσιοθεραπευτές αξιοποιούν για την παρακολούθηση της προόδου της αποκατάστασης του ασθενούς και για να σχεδιάσουν τα επόμενα στάδια της θεραπείας.