ΑρχικήsecurityΗ Intel και η Europol υπογράφουν σύμφωνο για την καταπολέμηση του ηλεκτρονικού...

Η Intel και η Europol υπογράφουν σύμφωνο για την καταπολέμηση του ηλεκτρονικού εγκλήματος

Intel-Europol

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Κυβερνοεγκλημάτων της Europol (European Cybercrime Centre – EC3) ισχυροποιείται καθώς την Πέμπτη ανακοίνωσε ότι υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) με την McAfee, η οποία είναι πλέον μέρος της Intel Security.

Σκοπός της σύμπραξης είναι ο συνδυασμός της νοημοσύνης και της εμπειρίας της Intel Security με τις ικανότητες επιβολής του νόμου του EC3. Η συμφωνία αυτή έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του κυβερνοεγκλήματος καθώς και στην ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών.

Αυτή η συνεργασία δεν είναι η πρώτη για το EC3, καθώς η λίστα των συνεργατών περιλαμβάνει επίσης εταιρείες όπως η Kaspersky και η Mnemonic, καθώς και το  Center for Cyber and Information Security (CCIS) το οποίο είναι κέντρο για την επιμόρφωση στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και την εκπαίδευση στη Νορβηγία.

Ο Raj Samani, προϊστάμενος τεχνολογίας στην Intel Security δήλωσε ότι το επίπεδο της εγκληματικότητας στον ψηφιακό κόσμο έχει αυξηθεί και η αποτελεσματική άμυνα είναι πέρα από τις ικανότητες ενός μόνο οργανισμού ή εταιρείας. Ως εκ τούτου, μια εταιρική σχέση μεταξύ πολλών οργανισμών που ασχολούνται με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, θα οδηγήσει σε πιο αποτελεσματικές δράσεις ενάντια στους εγκληματίες του κυβερνοχώρου.

“Σήμερα προσθέτουμε τους πόρους της Intel Security στη λίστα μας με τις δυνατότητες που προορίζονται για την προστασία της ψηφιακής μας ζωής. Το καθήκον αυτό απαιτεί μια ευρεία προσέγγιση. Η Intel Security βοήθησε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Κυβερνοεγκλημάτων (EC3) στο παρελθόν και, με την υπογραφή του Μνημονίου αυτού, η συνεργασία μας θα συνεχιστεί προς όφελος όλων των νομοταγών χρηστών του Διαδικτύου και ενάντια στους εγκληματίες του κυβερνοχώρου”, δήλωσε ο Troel Oerting, επικεφαλής του EC3.

Η Intel Security προσφέρει λύσεις ασφαλείας με βάση το hardware και τις δικές της πληροφορίες για τις ψηφιακές απειλές. Οι πληροφορίες από την εταιρεία ασφάλειας προσδιορίζει τους κυβερνοεγκληματίες και το EC3 προχωρά στη σύλληψή τους.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS