ΑρχικήsecurityDirtbox καταγράφει όλα τα κινητά από αέρος

Dirtbox καταγράφει όλα τα κινητά από αέρος

Dirtbox

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ φέρεται να χρησιμοποιεί αεροπλάνα κατασκοπίας τα οποία είναι εξοπλισμένα με ειδική στρατιωτική συσκευή για υποκλοπές με σκοπό να “κρυφακούει” τις συνομιλίες κινητών τηλεφώνων και να αποσπά  πληροφορίες από εκατομμύρια  χρήστες smartphone στις ΗΠΑ , σύμφωνα με μια νέα έκθεση, που είδε το φώς της δημοσιότητας. Η μικρή αυτή συσκευή ,που ονομάζεται” Dirtbox “, μιμείται τους πύργους αναμετάδοσης σήματος των κινητών τηλεφώνων και συλλέγει δεδομένα από εκατομμύρια κινητά τηλέφωνα, βοηθώντας, υποτίθεται τους US Marshals να εντοπίσουν πιθανούς εγκληματίες ενώ καταγραφούν πληροφορίες ανυποψίαστων πολιτών, για την ασφάλεια της χώρας.

Το Dirtbox, έχει σκοπό να παρακολουθεί ένα συγκεκριμένο στόχο και να καταγράφει τα δεδομένα. Το θέμα είναι ότι όλες οι συσκευές που βρίσκονται στο τομέα που ελέγχει ανταποκρίνονται στο σήμα του και καταγράφονται. Έτσι όλα τα smartphones εντός εμβέλειας αποστέλλουν πληροφορίες όπως τοποθεσία, αριθμό IMEI, πληροφορίες λογαριασμού και ταυτότητας του κατόχου.

Το Dirtbox, πήρε το όνομα του από τα αρχικά του Digital Receiver Technology, Inc. μια θυγατρική της Boeing, που κατασκευάζει τα μηχανήματα αυτά.

Το project αυτό έχει ξεκινήσει από το 2007, με τα Dirtbox, να είναι τοποθετημένα σε αεροσκάφη τύπου Cessna, τα οποία πετούν πάνω από 5 μεγάλα αεροδρόμια της χώρας, καλύπτοντας ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Ο τρόπος που λειτουργούν είναι ίδιος με αυτό του μηχανήματος Stingray, το οποίο διαθέτουν πολλές υπηρεσίες, ακόμη και ο στρατός των Η.Π.Α, εδώ και μια δεκαετία. Έτσι μπορούν να έχουν οι αρχές στοιχεία όπως τοποθεσίες, το traffic που υπάρχει στο διαδίκτυο, ακόμη και να ακούσουν συνομιλίες μεταξύ των κατόχων των συσκευών.

Το project Dirtbox, φυσικά δεν είναι επίσημο. Σύμφωνα με μια πηγή που αναφέρει πληροφορίες μεταξύ άλλων λέει ότι: “Οτιδήποτε γίνεται σε Αμερικανικό έδαφος είναι απόλυτα νόμιμο…. Το ερώτημα είναι αν θα πρέπει να γίνεται”.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS