ΑρχικήsecuritySony Playstation Network, οι χρήστες δεν είναι ασφαλείς

Sony Playstation Network, οι χρήστες δεν είναι ασφαλείς

Sony Playstation Network
Sony Playstation Network

Για άλλη μια φορά οι χρήστες του Sony Playstation Network, βρίσκονται σε κίνδυνο εξαιτίας ενός bug τύπου blind SQL injection. Ο 20χρονος, Αυστριακός, Aria Akhavan ανακάλυψε το πρόβλημα, με το οποίο μπορεί κάποιος να αντλήσει πληροφορίες από τη βάση δεδομένων, χρησιμοποιώντας ερωτήματα SQL.

Αν και το bug του τύπου αυτού είναι πιο δύσκολο και χρονοβόρο για αυτόν που επιτίθεται, εξαιτίας του ότι επιστρέφει συνήθως μια κενή σελίδα και μετά πρέπει με κατάλληλα ερωτήματα να εμφανίσει αυτό που θέλει για κάθε bit, υπάρχουν πλέον διάφορα tools με τα οποία γίνεται πιο εύκολη και γρήγορη, η διαδικασία της επίθεσης.

Ο Aria, επικοινώνησε με τη Sony για το θέμα αυτό, αλλά ακόμη τίποτε δεν έχει γίνει από τη πλευρά της εταιρείας. Όπως λέει ο ίδιος σε συνέντευξη του η μικρότερη ζημιά που μπορεί να γίνει, είναι να πάρουν οι επιτιθέμενοι τα προσωπικά στοιχεία των χρηστών.

Στόχος επιθέσεων το Sony Playstation Network.

Η Sony είναι μόνιμος στόχος για hackers. Δε ξεχνάμε άλλωστε και την μεγάλη επίθεση που δέχτηκε στο δίκτυο της το 2011, όπου οι hackers πήραν δεδομένα που είχαν αποθηκεύσει πάνω από 77 εκατομμύρια πελάτες της εταιρείας.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS