ΑρχικήinetΗ Google επενδύει στην τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας

Η Google επενδύει στην τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας

Google

Καθώς η μάχη για την εικονική πραγματικότητα εντείνεται, η Google – όπως και άλλες γνωστές επιχειρήσεις – βάζει το μεγάλο στοίχημα επενδύοντας σε έναν ελάχιστα γνωστό κατασκευαστή headsets που ονομάζεται Magic Leap.

Η εταιρεία επένδυσε 542 εκατομμύρια δολάρια σε μια νεοσύστατη εταιρεία που ονομάζεται Magic Leap, η οποία ελπίζει να αντικαταστήσει τελικά τον υπολογιστή και τις οθόνες των smartphones με την τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας. Η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2011 και εδρεύει στη Φλόριντα, κατασκευάζει μια συσκευή που λειτουργεί όπως τα γυαλιά και εμφανίζει εικόνες που δημιουργούνται από υπολογιστή.

Η κίνηση αυτή δείχνει το αυξανόμενο ενδιαφέρον των μεγαλύτερων εταιρειών τεχνολογίας σε επιχειρήσεις που προσφέρουν τέτοιου είδους φορητή τεχνολογία. Το Facebook, το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο, έκλεισε μια συμφωνία 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Ιούλιο με την Oculus VR, μια εταιρεία που κατασκευάζει γυαλιά εικονικής πραγματικότητας. Η Sony, κατασκευάστρια της κονσόλας βιντεοπαιχνιδιών PlayStation, αναπτύσσει επίσης μια συσκευή εικονικής πραγματικότητας, σαν αυτή της Samsung.

Η τεχνολογία που προσφέρει η Magic Leap, μπορεί να αποτρέψει τους χρήστες από το να εμφανίσουν συμπτώματα ναυτίας, κάτι που δεν προσφέρουν οι άλλοι κατασκευαστές και ενώ αυτό αποτελεί συχνό πρόβλημα.

Για την Google, η Magic Leap αντιπροσωπεύει μια άλλη επένδυση σε τεχνολογία 3D. Τον Ιούνιο, η Google παρουσίασε ένα do-it-yourself σετ από χαρτόνι για τη δημιουργία γυαλιών εικονικής πραγματικότητας με τη χρήση smartphones. Παράλληλα, παρουσίασε επίσης μια νέα τεχνολογία που ονομάζεται Tango, το οποίο επιχειρεί να φέρει τη 3D χαρτογράφηση και τις δυνατότητες ανίχνευσης στα smartphones και τα tablets.

Η Google αναπτύσσει επίσης μια συσκευή που ονομάζεται Glass, η οποία εμφανίζει πληροφορίες από smartphones και διάφορες εφαρμογές, σε μια μικροσκοπική οθόνη ενσωματωμένη σε ένα μεταλλικό σκελετό ή σε γυαλιά. Τον Μάιο, η Google κυκλοφόρησε το προϊόν στο ευρύ κοινό.

Ωστόσο η Google και η Magic Leap αρνήθηκαν να σχολιάσουν την υπόθεση.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS