ΑρχικήHow ToΜεταφορά επαφών από το iCloud στο Android σε 5 εύκολα βήματα

Μεταφορά επαφών από το iCloud στο Android σε 5 εύκολα βήματα

Ακόμη κι αν τα κέρδη της Apple το τελευταίο τρίμηνο ξεπέρασαν όλες τις προσδοκίες λόγω των ισχυρών πωλήσεων του iPhone 6, μπορεί να υπάρχουν κάποιοι χρήστες iOS που δεν είναι πάρα πολύ ευχαριστημένοι με τα νέα smartphones και αποφάσισαν να στραφούν σε Android.

Συνήθως, όταν μεταβαίνετε από ένα παλαιότερο smartphone σε ένα νέο με την ίδια πλατφόρμα, μπορείτε να μεταφέρετε εύκολα φωτογραφίες, βίντεο, επαφές και οτιδήποτε άλλο από το ένα στο άλλο, με τη χρήση των υπηρεσιών cloud ή μέσω υπολογιστή.

Ωστόσο, η μετάβαση από το ένα λειτουργικό σύστημα στο άλλο, ενώ είναι εύκολη, μπορεί να εμφανίσει στους χρήστες κινητών τηλεφώνων κάποια πιθανά προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν προκειμένου να μεταφέρουν όλα τα δεδομένα μεταξύ των δύο smartphones.

Η μετάβαση από το iOS στο Android δεν είναι πάρα πολύ δύσκολη, ιδίως δεδομένου ότι η Google διαθέτει έναν σύντομο οδηγό βήμα-προς-βήμα, που θα επιτρέψει στους χρήστες της Apple να στραφούν στην πλατφόρμα Android.

Τα πιο σημαντικά στοιχεία που ένας χρήστης iOS θα θέλει να μεταφέρει στο νέο Android smartphone, θα είναι όλες οι επαφές από τον τηλεφωνικό κατάλογο.

Για να το κάνετε αυτό, θα χρειαστείτε ένα λογαριασμό Gmail, ο οποίος πρέπει να είναι ο ίδιος που θα καταχωρήσετε στο Android smartphone ή tablet σας.

Παρακάτω είναι ένας σύντομος οδηγός 5, που θα σας παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να μεταφέρετε με επιτυχία τις επαφές σας από ένα iPhone σε μια συσκευή Android.

  1. Βεβαιωθείτε ότι είστε συνδεδεμένοι σε ένα δίκτυο Wi-Fi, στη συνέχεια, πηγαίνετε στις “Ρυθμίσεις” στο iPhone σας και επιλέξτε «Mail, Contacts, Calendars». Κάντε κλικ στο «Λογαριασμοί» επιλογές και επιλέξετε να ενεργοποιήσετε το «iCloud» για «Επαφές». Θα σας ζητηθεί να κάνετε «Συγχώνευση» τις επαφές από το iPhone με το iCloud και επιλέξτε αποδοχή.
  2. Ανοίξτε ένα πρόγραμμα περιήγησης σε έναν υπολογιστή και επισκεφθείτε το icloud.com. Χρησιμοποιήστε το Apple ID σας για να συνδεθείτε και επιλέξτε “Επαφές”. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στον τροχό στην κάτω αριστερή γωνία για να επιλέξετε “Select All” και απλά επιλέξτε “Εξαγωγή vCard”. Θυμηθείτε που επιλέξατε να αποθηκεύσετε το αρχείο vCard, καθώς θα το χρειαστείτε αργότερα.
  3. Στο ίδιο πρόγραμμα περιήγησης, επισκεφθείτε το gmail.com και κάντε κλικ στο κουμπί “Mail” στην επάνω αριστερή γωνία. Στη συνέχεια, επιλέξτε “Επαφές” για να εμφανιστεί μια λίστα με τις επαφές σας στο Gmail. Θα πρέπει να είναι κενή, αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει συσκευή Android ή τις υπηρεσίες Gmail πριν.
  4. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει το κουμπί “Περισσότερα” πάνω από τη λίστα επαφών, προκειμένου να κάνετε “εισαγωγή” των επαφών από το iCloud. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “Επιλογή αρχείου” και επιλέξτε το αποθηκευμένο αρχείο vCard από το PC. Ανάλογα με το πόσες επαφές έχουν αρχειοθετηθεί στο αρχείο, αυτό μπορεί να διαρκέσει λίγα λεπτά, αλλά η μεταφορά γίνεται συνήθως μέσα σε δευτερόλεπτα.
  5. Πριν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε τη νέα Android συσκευή σας, φροντίστε να διαγράψετε τα διπλότυπα. Για να το κάνετε αυτό, απλά χρησιμποιείστε τη λειτουργία “Find & merge duplicates”, κάτω από το κουμπί “Περισσότερα” πάνω από τη λίστα επαφών.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS