ΑρχικήinetΑνανεωμένη έκδοση του Skype για Windows εντελώς νέο UI

Ανανεωμένη έκδοση του Skype για Windows εντελώς νέο UI

Νέο Skype για Windows με Metro UI.
Νέο Skype για Windows με Metro UI.

H Microsoft, έβγαλε πρόσφατα νέες εκδόσεις Skype για Windows και Mac OS X. Παρακάτω μπορούμε να δούμε τι να περιμένουμε μετά την εγκατάσταση σε Windows.

Η νέα έκδοση του Skype, την οποία η Microsoft ακόμη ονομάζει δοκιμαστική για όσους έχουν Windows λογισμικό, υποτίθεται ότι θα ισορροπήσει κάπως την εφαρμογή ως προς το interface ανάμεσα στα desktop και στις φορητές συσκευές, όχι μόνο σε Windows 8, αλλά και σε Windows 8.1.

Συνεπώς οι αλλαγές που υπάρχουν σε αυτή τη νέα έκδοση αφορούν περισσότερο το user interface, παρά κάποια άλλη σημαντική αλλαγή στην υπηρεσία.

Η υπηρεσία, αναφέρει η Microsoft απέκτησε ένα νέο user interface, ώστε να γίνει ακόμη καλύτερη η ανταλλαγή μηνυμάτων, αλλά όπως βλέπουμε από τη νέα έκδοση, έχει γίνει ριζική αλλαγή στο σχεδιασμό του Skype.

Από το Μάιο ο νέος σχεδιασμός

Τον περασμένο Μάιο, ακούσαμε πρώτη φορά για την έκδοση αυτή, όταν η Microsoft επιβεβαίωσε ότι ετοιμάζει τη νέα έκδοση της εφαρμογής για φορητές συσκευές. Τότε η εταιρεία είχε πει ότι το νέο σχεδιαστικό θα είναι διαθέσιμο και για την υπηρεσία σε desktop υπολογιστές, ως ένας τρόπος για να γίνει ακόμη πιο εύχρηστη στον καθημερινό χρήστη. Πέντε μήνες μετά, βλέπουμε αυτή την έκδοση για Windows και MAC OS X με ένα εντελώς νέο interface βασισμένο στο Metro σχεδιαστικό της αντίστοιχης εφαρμογής.

Bubble Style Chat UI

Στην αρχή οι νέες αλλαγές φαίνονται στα παράθυρα εγκατάστασης της υπηρεσίας, αφού όλα είναι πλέον με πολύ μοντέρνο τρόπο παρουσιασμένα. Ο ανανεωμένος οδηγός εγκατάστασης κάνει τη όλη διαδικασία πιο εύκολη και γρήγορη και βοηθάει ακόμη και στη επιλογή avatar αλλά και στις ρυθμίσεις για τηλεφωνική επικοινωνία.

Η μεγάλη αλλαγή όμως είναι στο τρόπο που απεικονίζεται το παράθυρο συνομιλιών όπου το παράθυρο βιντεοκλήσης βρίσκεται πλέον στην οθόνη των μηνυμάτων χάρη στο νέο σχεδιασμό της υπηρεσίας. Το παράθυρο συνομιλιών έχει επίσης σχεδιασμό bubble style chat, παρόμοιο με αυτόν που συναντάμε σε Windows 8.1 Metro, και με προεπισκόπηση των αδιάβαστων μηνυμάτων.

Αν και είναι ακόμη σε δοκιμαστική έκδοση, μπορεί να το δοκιμάσει όποιος θέλει από την επίσημη ιστοσελίδα.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS