ΑρχικήinetDeutsche Telekom: Πρόστιμο 69,6 εκατ. ευρώ για αθέμιτο ανταγωνισμό

Deutsche Telekom: Πρόστιμο 69,6 εκατ. ευρώ για αθέμιτο ανταγωνισμό

telecom

Η ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού επέβαλλε στις 15 Οκτωβρίου πρόστιμο 38.838.000 στην Slovak Telekom καθώς και στην μητρική της, την γερμανική Deutsche Telekom για την αθέμιτη πρακτική που υιοθέτησαν επί πέντε και πλέον χρόνια ώστε να καταπνίξουν τον ανταγωνισμό στην παροχή ευρυζωνικών υπηρεσιών στην Σλοβακία. To πρόστιμο που βαρύνει την Deutsche Telekom αυξήθηκε στα €69.908.000 αφού, η Επιτροπή διέκρινε υποτροπή του γερμανικού κολοσσού στην αθέτηση των κανόνων υγιούς ανταγωνισμού.

Μετά από μακροχρόνια έρευνα, η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα πως η Slovak Telekom αρνιόταν να παρέχει υπό δίκαιους όρους αδεσμοποίητη πρόσβαση στον τοπικό βρόχο σε εναλλακτικούς παρόχους. Επιπλέον, διαπίστωσε ότι η Slovak εφάρμοζε πρακτικές συμπίεσης του περιθωρίου κέρδους. Η Deutsche Telekom θεωρήθηκε συνυπεύθυνη για τις αθέμιτες πρακτικές της θυγατρικής της και την βαρύνει πρόσθετο πρόστιμο 31.070.000 ευρώ, με πολλές προσαυξήσεις, μέτρο με το οποίο η Επιτροπή επιχειρεί να αποτρέψει την εταιρεία από την περαιτέρω επανάληψη της καταχρηστικής της συμπεριφοράς. Το 2003 είχε επίσης υποβληθεί πρόστιμο στην Deutsche Telekom για συμπίεση περιθωρίων κέρδους στην ευρυζωνική αγορά της Γερμανίας.

Οι επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τον αθέμιτο ανταγωνισμό στην Ε.Ε. διατηρούν το δικαίωμα να απευθυνθούν στα εθνικά δικαστήρια και να ζητήσουν να αποζημιωθούν.

Πηγή: tech.in.gr

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS