ΑρχικήinetΑυτό το ρομπότ μπορεί να παίξει Ping-Pong χωρίς βοήθεια

Αυτό το ρομπότ μπορεί να παίξει Ping-Pong χωρίς βοήθεια

hqdefault

Οι Ιάπωνες γοητεύονταν πάντα από τα ρομπότ και έχουν μια ολόκληρη υποκουλτούρα που επικεντρώνεται σε αυτά. Οι ανθρωποειδείς μηχανές είναι μόνο ένα μικρό μέρος αυτής.

Το ρομπότ που παρουσιάζεται παρακάτω, είναι πέρα από τα ανθρωποειδή, και από αυτά που μπορούν να κάνουν. Μερικοί μπορεί να πουν ότι δεν είναι καν ρομπότ.

Ακόμα, όμως παραμένει ένα αυτοματοποιημένο, ή τουλάχιστον κατά ένα μέρος αυτοματοποιημένο, κομμάτι μηχανής που μπορεί να κινείται ανεξάρτητα (σε βαθμό ώστε η βάση του να μένει στο ίδιο σημείο) και να ανταποκρίνεται στο περιβάλλον.

Ή, μάλλον, να ανταποκρίνεται σε κάτι πολύ συγκεκριμένο: μια μπάλα πινγκ-πονγκ. Γιατί αυτό είναι σχεδιασμένο να κάνει το ρομπότ: να παίζει πινγκ-πονγκ.

Η ιαπωνική εταιρεία Omron που δημιούργησε το ρομπότ, ενώ παραδέχεται ότι δεν διαθέτει δεξιότητες επαγγελματικού επιπέδου, υποστηρίζει ότι εξακολουθεί να παίζει αρκετά καλά με τυχαία άτομα.

Όσον αφορά τις προδιαγραφές, το ρομπότ έχει ύψος, 2,7 μ., τρία πόδια και ζυγίζει 600 κιλά, με κόστος £1323. Χρησιμοποιεί τεχνολογία ανίχνευσης κίνησης για να παρακολουθεί την μπάλα. Η τροχιά αυτή υπολογίζεται με βάση τη θέση της μπάλας, τη θέση του διχτιού και τη θέση του ανθρώπινου αντίπαλου.

http://youtu.be/SHZdEV385V4

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS