ΑρχικήsecurityShellshock: Δραματική αύξηση των επιθέσεων - περισσότερα από 1.970 περιστατικά κάθε ώρα...

Shellshock: Δραματική αύξηση των επιθέσεων – περισσότερα από 1.970 περιστατικά κάθε ώρα

hackk-thumb-large

Νέα τροπή φαίνεται πως παίρνει η υπόθεση με το “Shellshock“, τη νέα σοβαρή ευπάθεια που εντοπίστηκε σε τμήμα του λογισμικού Bash και αποκαλύφθηκε στο κοινό την περασμένη Τετάρτη. Σύμφωνα με ερευνητές ασφάλειας, ο ρυθμός των επιθέσεων έχει αυξηθεί δραματικά, με περισσότερα από 1.970 περιστατικά να καταγράφονται κάθε ώρα.

Η εταιρεία ασφάλειας Incapsula ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι σε  διάστημα 24 ωρών (από Πέμπτη έως Παρασκευή), καταγράφηκαν κατά μέσο όρο 725 επιθέσεις ανά ώρα, ενώ συνολικά σημειώθηκαν περισσότερα από 17.400 περιστατικά επιθέσεων.

 

Οι επιθέσεις αυξήθηκαν σημαντικά κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου

Σε μια ενημερωμένη έκθεση που δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα, η εταιρεία επισημαίνει ότι τα περιστατικά που αφορούν το Shellshock έχουν αυξηθεί σημαντικά, βάσει νέων στοιχείων που προέρχονται από τα συστήματά της και αφορούν περίοδο τεσσάρων ημερών μετά την αποκάλυψη των αρχικών ευπαθειών (οι οποίες φέρουν τα αναγνωριστικά CVE-2014-6271 και CVE-2014-716).

Η εταιρεία αναφέρει ότι το τείχος προστασίας της web εφαρμογής της κατάφερε να αποκρούσει περισσότερες από 217.089 προσπάθειες αξιοποίησης των ευπαθειών, σε περισσότερα από 4.115 domains. Από την Κυριακή μέχρι και τη Δευτέρα, παρατηρήθηκαν αυξημένα ποσοστά επιθέσεων, ενώ “οι σύντομες εκρήξεις υψηλού όγκου μετατράπηκαν σε μια σταθερή ροή κακόβουλων αιτήσεων.”

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS