Δευτέρα, 30 Μαρτίου, 15:05
Αρχική inet Ανάκληση καλωδίων τροφοδοσίας λάπτοπ HP

Ανάκληση καλωδίων τροφοδοσίας λάπτοπ HP

HP_498_355

Πρόγραμμα ανάκλησης και αντικατάστασης καλωδίων τροφοδοσίας AC φορητών υπολογιστών HP προωθεί η εταιρεία Hewlett-Packard Hellas Ε.Π.Ε.

Όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, ανακαλούνται εθελοντικά ορισμένα καλώδια τροφοδοσίας AC, που πουλήθηκαν από τον Σεπτέμβριο του 2010 μέχρι τον Ιούνιο του 2012.

Συγκεκριμένα, η HP ανακοίνωσε την έναρξη ενός παγκόσμιου προγράμματος εθελοντικής ανάκλησης και αντικατάστασης, το οποίο αφορά ορισμένα καλώδια τροφοδοσίας AC που χρησιμοποιούνται με τροφοδοτικά AC που διατίθενται παγκοσμίως με τους φορητούς υπολογιστές και τους φορητούς υπολογιστές mini HP και Compaq, καθώς και με τροφοδοτικά AC που παρέχονται μαζί με βοηθητικό εξοπλισμό, πχ σταθμούς επιτραπέζιας σύνδεσης. Αυτά τα καλώδια τροφοδοσίας AC μπορεί να υπερθερμανθούν, προκαλώντας κίνδυνο πυρκαγιάς και εγκαύματος.

Πανευρωπαϊκά η HP έχει πληροφορίες για έξι περιστατικά, σε μερικά από τα οποία υπάρχουν αναφορές για πρόκληση μικρών υλικών ζημιών και ελαφρών τραυματισμών.

Επισημαίνεται ότι δεν συνοδεύονταν όλοι οι φορητοί υπολογιστές και οι φορητοί υπολογιστές mini HP και Compaq από ελαττωματικό καλώδιο τροφοδοσίας, oπότε και συνιστάται έλεγχος για το αν το καλώδιο τροφοδοσίας που συνόδευε τον φορητό υπολογιστή ή το οποίο αγοράστηκε ως μέρος βοηθητικού εξοπλισμού ή ως εφεδρικό εμπίπτει στην εν λόγω ανάκληση.

Για να διαπιστώσουν οι καταναλωτές εάν η εν λόγω ανάκληση αφορά το καλώδιο τροφοδοσίας AC που διαθέτουν, μπορούν να επισκεφθούν τη διαδικτυακή τοποθεσία του προγράμματος αντικατάστασης καλωδίων τροφοδοσίας AC φορητών υπολογιστών HP στην ηλεκτρονική διεύθυνση ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Εάν κατά τον έλεγχο αποδειχθεί ότι το καλώδιο τροφοδοσίας είναι ελαττωματικό, η HP θα αποστείλει ένα καλώδιο αντικατάστασης χωρίς καμία επιβάρυνση.
Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και η HP συστήνουν στους καταναλωτές, που διαθέτουν ένα από τα ανακαλούμενα καλώδια τροφοδοσίας AC, να πάψουν αμέσως να το χρησιμοποιούν.

Εάν οι καταναλωτές χρειάζονται περισσότερη βοήθεια, μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κέντρο υποστήριξης της HP στην Ελλάδα, στο τηλέφωνο 801 11 75 400 ή μέσω της ιστοσελίδας http://www8.hp.com/gr/el/contact-hp/phone-assist.html.

 

Πηγή: newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

Amazon απεργία: Εργαζόμενοι ζητούν το κλείσιμο εγκατάστασης λόγω κορωνοϊού

Απεργία κάνουν οι υπάλληλοι της Amazon λόγω των συνθηκών εργασίας εν μέσω κορωνοϊού. Οι...

Η χρήση RDP και εταιρικών VPN έχει αυξηθεί σημαντικά λόγω Κοροναϊού

Κατά την πανδημία του Κοροναϊού, η χρήση τεχνολογιών απομακρυσμένης πρόσβασης έχει αυξηθεί σε εντυπωσιακό βαθμό. Συγκεκριμένα, η χρήση RDP(Remote Desktop Protocol) και...

Η Σαουδική Αραβία κατασκοπεύει κινητά μέσω ευπαθειών στο SS7

Εδώ και πολύ καιρό, οι εμπειρογνώμονες και οι ειδικοί σε θέματα ασφαλείας, προειδοποιούν για την ύπαρξη ελαττωμάτων...

Η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας υπονομεύει την απειλή του Κοροναϊού για την οικονομία

Η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας ζωγράφισε μια εικόνα που περνά ένα αισιόδοξο μήνυμα για την απειλή του Κοροναϊού, αναφέροντας ότι η μεγαλύτερη...

FBI: Hackers στέλνουν κακόβουλους δίσκους USB μέσω USPS

Οι hackers από την ομάδα ηλεκτρονικών εγκλημάτων FIN7 έχουν στοχεύσει διάφορες επιχειρήσεις με κακόβουλες συσκευές USB που λειτουργούν ως πληκτρολόγιο όταν συνδέονται...

Δωρεάν screen sharing λογισμικό επιτρέπει τη σύνδεση σε PC συνεργατών

Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι άνθρωποι εργάζονται από το σπίτι, σε μια προσπάθεια να μειωθεί η...

Η πρωταπριλιά ακυρώνεται φέτος για την Google

Η φάρσες που σκαρώνει η Google κάθε πρωταπριλιά, είναι κάτι που οι περισσότεροι προσμένουν με ανυπομονησία. Και...

Η χρήση του Microsoft Azure Cloud αυξήθηκε κατά 775%

Εκτός από τις υπηρεσίες streaming, οι οποίες έχουν δει μία τεράστια αύξηση στην χρήση τους λόγω του...

Ψεύτικα sites δημιουργίας QR code κλέβουν Bitcoin

Ένα δίκτυο από Bitcoin-to-QR-code generators (sites που επιτρέπουν τη δημιουργία QR code για Bitcoin διευθύνσεις) έχει κλέψει...

Ο source code του Dharma ransomware πωλείται σε hacking forums

Ο source code του δημοφιλούς Dharma ransomware βρέθηκε προς πώληση σε δύο ρωσικά hacking forums το Σαββατοκύριακο.