ΑρχικήsecurityΠαραβιάστηκε η ιστοσελίδα Yandy.com – εκτέθηκαν οικονομικές πληροφορίες

Παραβιάστηκε η ιστοσελίδα Yandy.com – εκτέθηκαν οικονομικές πληροφορίες

Yandy-com-Hacked-Financial-Information-Exposed

Μια παραβίαση ασφάλειας εντοπίστηκε από τους διαχειριστές της Yandy.com, μια εταιρεία πώλησης γυναικείων εσωρούχων και ενδυμάτων online, με αποτέλεσμα τα στοιχεία πιστωτικών και χρεωστικών καρτών από τους πελάτες να εκτεθούν.

Μεταξύ της 28ης Μαΐου και 18 Αυγούστου ένας άγνωστος εισβολέας είχε πρόσβαση στη βάση δεδομένων της ιστοσελίδας που περιέχει ευαίσθητες οικονομικές πληροφορίες, τέσσερις φορές.

Μετά την ανίχνευση της εισβολής στις 18 Αυγούστου, η εταιρεία προχώρησε στα αναγκαία μέτρα για να διορθώσει το ζήτημα και να διασφαλίσει την ακεραιότητα και την ασφάλεια της ιστοσελίδας.

Οι λεπτομέρειες που εκτέθηκαν κατά τη διάρκεια των περιστατικών αφορούν δεδομένα καρτών πληρωμής που υποβάλλονται κατά τη διαδικασία αγοράς. Οι προσωπικές πληροφορίες περιλαμβάνουν αριθμούς πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, ημερομηνίες λήξης, αριθμό CVV, και διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Σε επιστολή που απέστειλε προς τους πελάτες που επηρεάζονται, η ομάδα της Yandy.com προσφέρει συμβουλές τους χρήστες να επικεντρώσουν την προσοχή τους κατά της κλοπής ταυτότητας. Η εταιρεία δε ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει αν τα προσωπικά στοιχεία που διέρρευσαν εξαιτίας αυτού του περιστατικού είχαν χρησιμοποιηθεί καταχρηστικά.

Η εταιρεία δεν αποκάλυψε τον αριθμό των πελατών που επηρεάστηκαν από το συμβάν, αλλά έχει χιλιάδες οπαδούς στο Twitter και το Instagram και πάνω από 720.000 likes τη σελίδα της στο Facebook.

Η εταιρεία ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 2005 και αυξάνεται προσφέροντας περισσότερα από 10.000 προϊόντα στην ιστοσελίδα της.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS