ΑρχικήinetΝέα απάτη scam: Μήνυμα από εκπρόσωπο του Youtube προειδοποιεί για αναστολή λογαριασμού

Νέα απάτη scam: Μήνυμα από εκπρόσωπο του Youtube προειδοποιεί για αναστολή λογαριασμού

youtube

Οι χρήστες του YouTube στοχεύονται από μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που υποτίθεται ότι προέρχονται από το διαχειριστή του YouTube, απειλώντας με αναστολή λογαριασμού εξαιτίας επανειλημμένων παραβιάσεων των ορών χρήσης της υπηρεσίας.

Καταγγελίες έχουν αναρτηθεί στο Instagram και στο Google Groups, όπου οι χρήστες εκφράζουν αμφιβολίες σχετικά με την εγκυρότητα των μηνυμάτων, τα οποία υποτίθεται ότι αποστέλλονται μέσω του συστήματος επικοινωνίας του YouTube.

Τα πλαστά μηνύματα περιέχουν ένα σύνδεσμο που οδηγεί σε ιστοσελίδες με online έρευνες, μια απάτη πιο συχνά συναντάται στο Facebook.

Το μήνυμα αναφέρει: “Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι λόγω επανειλημμένων ή σοβαρών παραβιάσεων των ορών χρήσης της υπηρεσίας μας, ο λογαριασμός σας στο YouTube θα ανασταλεί σε 3 ημέρες από την αποστολή αυτού του μηνύματος. Μετά από προσεκτική εξέταση διαπιστώσαμε ότι η δραστηριότητα στο λογαριασμό σας παραβιάζει τις κατευθυντήριες γραμμές για την κοινότητα μας, το οποίο απαγορεύει το spam, απάτες ή εμπορικά παραπλανητικό περιεχόμενο. Παρακαλώ να έχετε υπόψη σας ότι απαγορεύεται η πρόσβαση, η κατοχή ή η δημιουργία άλλων λογαριασμών στο YouTube”.

Μια λίστα με τις οδηγίες που περιέχει την ηλεκτρονική διεύθυνση με την online έρευνα ακολουθεί. Η ολοκλήρωση της έρευνας αναφέρεται ως απαίτηση για την ανάκτηση του λογαριασμού και το κίνητρο πίσω από αυτή τη δραστηριότητα είναι να αποδείξει ότι η προσπάθεια δεν γίνεται αυτόματα μέσω ενός bot.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο αριθμός τηλεφώνου του εν δυνάμει θύματος ζητείται πριν από την ολοκλήρωση της έρευνας. Αυτές είναι πληροφορίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους απατεώνες για εκστρατείες smishing (SMS phishing).

Ο Christopher Boyd του Malwarebytes αναφέρει ότι ο καλύτερος τρόπος για να ελέγξετε την κατάσταση του λογαριασμού σας στο YouTube είναι να επικοινωνήσετε απευθείας με το YouTube.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS