ΑρχικήinetΜπορούμε να εμπιστευτούμε τα robots? Η μάλλον… μπορούν τα robots να εμπιστευτούν...

Μπορούμε να εμπιστευτούμε τα robots? Η μάλλον… μπορούν τα robots να εμπιστευτούν εμάς?

HitchBOT-hitchhiking1

Ρωτήστε το ΗitchBOT, ένα χαρισματικό robot που διέσχισε με οτοστόπ τον Καναδά, από το Χάλιφαξ της Νέας Σκωτίας, μέχρι τη Βικτώρια της Βρετανικής Κολομβίας – σε ένα ταξίδι τριών εβδομάδων και περισσότερων από 6000 χιλιομέτρων.

To ΗitchBOT ολοκλήρωσε με επιτυχία την αποστολή του, διασχίζοντας τη χώρα με τη βοήθεια 18 τυχαίων οδηγών και ενημερώνοντας διαρκώς τους 35.100 οπαδούς του, μέσω του Τwitter, σχετικά με την εξέλιξη του ταξιδιού του.

Το HitchBOT – το οποίο μπορεί να κάνει οτοστόπ, όμως δεν είναι σε θέση να κινείται από μόνο του – χρησιμοποίησε για την αποστολή του ένα GPS και διασυνδεσιμότητα 3G, ώστε να γνωρίζει την ακριβή του θέση και να σχεδιάζει τη διαδρομή του.

Το πρόσωπό του έχει φτιαχτεί από φώτα LED και δείχνει τις εκφράσεις του, το σώμα του είναι τυλιγμένο με ηλιακούς συλλέκτες, ενώ το μυαλό του έχει δημιουργηθεί με το Cleverbot-based λογισμικό chatbot (με δυνατότητα αναγνώρισης φωνής και ικανότητα ομιλίας).

Το HitchBOT μπορεί να συζητά με τους οδηγούς για διάφορα θέματα, χρησιμοποιώντας τα social media και τα Wikipedia APIs για να αντλεί πληροφορίες.

Το έξυπνο και χαριτωμένο ρομποτάκι δημιουργήθηκε από τους ερευνητές Frauke Zeller ( Πανεπιστήμιο Ryerson ) και David Smith (Πανεπιστήμιο McMaster), σε συνεργασία με άλλους ερευνητές, προκειμένου να μελετήσουν τα ζητήματα που αφορούν την αλληλεπίδραση των ρομπότ με τους ανθρώπους και για να δοκιμάσουν τις τεχνολογίες στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, της αναγνώρισης και της επεξεργασίας ομιλίας.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS