ΑρχικήinetΠρώην υπάλληλος της Amtrak διέθετε πληροφορίες επιβατών στην DEA έναντι χρηματικής αμοιβής

Πρώην υπάλληλος της Amtrak διέθετε πληροφορίες επιβατών στην DEA έναντι χρηματικής αμοιβής

amtrak

Ένας πρώην υπάλληλος της σιδηροδρομικής εταιρείας Amtrak, φέρεται πως παρείχε πληροφορίες επιβατών στην αμερικανική υπηρεσία DEA έναντι χρηματικής αμοιβής, για σχεδόν δύο δεκαετίες.

Σύμφωνα με στοιχεία της Whittier Daily News, περισσότερα από 854.460 δολάρια έχουν “διακινηθεί” κατά τη διάρκεια των τελευταίων 20 ετών,  παρά το γεγονός ότι οι πληροφορίες σχετικά με τις υποθέσεις της DEA θα μπορούσαν να έχουν ληφθεί δωρεάν.

Ο υπάλληλος, ο οποίος περιγράφεται ως “γραμματέας σε ένα τρένο και μέλος του πληρώματος μηχανής”  πωλούσε τα στοιχεία των πελατών χωρίς την έγκριση της Amtrak.

Η Amtrak, όπως και άλλες μεταφορικές εταιρείες, συλλέγουν πληροφορίες από τους πελάτες τους, όπως αριθμούς πιστωτικών καρτών, ταξιδιωτικούς προορισμούς, στοιχεία επικοινωνίας για έκτακτες περιπτώσεις, αριθμούς διαβατηρίων και ημερομηνίες γέννησης. Κατά την κράτηση online εισιτηρίων τα τελευταία χρόνια, η Amtrak ζητά επίσης  αριθμούς τηλεφώνου και διευθύνσεις e-mail.

Η Whittier Daily News επισημαίνει ότι η εταιρική πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων της Amtrak επιτρέπει το διαμοιρασμό των πληροφοριών με “ορισμένους αξιόπιστους επιχειρηματικούς εταίρους”, ωστόσο οι ενέργειες του γραμματέα δεν πραγματοποιούνταν στα πλαίσια της πολιτικής αυτής.

Είναι γνωστό πως η Amtrak συνεργάζεται στενά με την DEA εδώ και χρόνια για την παρακολούθηση των δραστηριοτήτων διακίνησης ναρκωτικών στα τραίνα. Η εφημερίδα Albuquerque ανέφερε το 2001 ότι «ένας υπολογιστής με πρόσβαση στις πληροφορίες επιβατών και εισητηρίων της Amtrak, υπάρχει στα γραφεία της DEA”.

Και ενώ η DEA θα μπορούσε να αποκτά άμεση πρόσβαση στις πληροφορίες της Amtrak, όταν αυτό ήταν αναγκαίο, φαίνεται πως η διοίκηση χρησιμοποιούσε τον εργαζόμενο για την παράκαμψη των επίσημων οδών και την έμμεση διακίνηση των πληροφοριών.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS