ΑρχικήsecurityOι κυβερνοπολεμιστές του στρατού των ΗΠΑ “ταπεινώνονται” από έφεδρους σε ασκήσεις ασφάλειας...

Oι κυβερνοπολεμιστές του στρατού των ΗΠΑ “ταπεινώνονται” από έφεδρους σε ασκήσεις ασφάλειας στον κυβερνοχώρο

us-military

Ο στρατός των ΗΠΑ πραγματοποίησε πρόσφατα μια σειρά από ασκήσεις πολέμου στον κυβερνοχώρο, θέτοντας έφεδρους hackers έναντι των ενεργού-καθήκοντος κυβερνοπολεμιστών του – τα αποτελέσματα των ασκήσεων, ωστόσο, φαίνεται πως δεν ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά…

«Η ομάδα ενεργού καθήκοντος δεν γνώριζε καν τον τρόπο με τον οποίο θα δεχόταν επίθεση. Λίγο πολύ, η ομάδα εξαλείφθηκε», δήλωσε ένα μέλος του κογκρέσου που παρακολούθησε τις ασκήσεις, σύμφωνα με την Navy Times.

Κατά τη διάρκεια των διαδικτυακών μαχών, οι οποίες έλαβαν χώρα στα κεντρικά γραφεία της Διοίκησης Άμυνας Κυβερνοχώρου (USCYBERCOM) στο FortMeade, η ομάδα υπεράσπισης του κυβερνοχώρου του στρατού αγωνίστηκε για να υπερασπιστεί το δίκτυό της από τις επιθέσεις διαφόρων μονάδων εφέδρων. Τα τελικά αποτελέσματα παραμένουν απόρρητα.

Από το 2009, η CYBERCOM έχει εκπαιδεύσει περίπου 6.000 στρατιώτες πλήρους απασχόλησης, για την προστασία των δικτύων των ΗΠΑ έναντι επιθέσεων και για την διεξαγωγή επιθετικών επιχειρήσεων σε εξωτερικά δίκτυα.

Ωστόσο, φαίνεται πως η CYBERCOM έχει ακόμα πολλή δουλειά να κάνει και φυσικά θα πρέπει να επανεξετάσει τον τρόπο με τον οποίο οι κυβερνο-πολεμιστές του έθνους εκπαιδεύονται.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS