ΑρχικήsecurityPark Hill School District: Σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα 10.000 μαθητών και...

Park Hill School District: Σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα 10.000 μαθητών και εργαζομένων

Over-10-000-Individuals-Affected-in-Park-Hill-School-District-Data-Leak-Incident

Το εκπαιδευτικό ίδρυμα Park Hill School District στο Κάνσας των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε ότι τα προσωπικά δεδομένα περισσότερων από 10.000 πρώην μαθητών και εργαζομένων βρίσκονται πιθανότατα σε κίνδυνο, καθώς διέρρευσαν στο διαδίκτυο.

Μεταξύ των δεδομένων αυτών περιλαμβάνονται αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης, εγγραφές μαθητών, πληροφορίες προσωπικού και αξιολογήσεις εργαζομένων.

Τα ευαίσθητα δεδομένα κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, εξαιτίας της απροσεξίας ενός πρώην υπαλλήλου, και εκτιμάται ότι ήταν προσβάσιμα από τον οποιονδήποτε, για αρκετούς μήνες.

Σύμφωνα με εκπροσώπους του εκπαιδευτικού ιδρύματος, ο πρώην εργαζόμενος έκανε download τα αρχεία σε ένα σκληρό δίσκο, χωρίς εξουσιοδότηση. Όταν ο υπάλληλος συνέδεσε την μονάδα δίσκου στον προσωπικό του υπολογιστή και αφού συνδέθηκε στο οικιακό του δίκτυο, τα δεδομένα διέρρευσαν κατά λάθος στο internet.

Το εκπαιδευτικό ίδρυμα δήλωσε πως συνεργάστηκε άμεσα με τον εργαζόμενο, το FBI αλλά και την Google, για να αποσύρουν τα αρχεία από το διαδίκτυο.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν προκύψει στοιχεία που να αποδεικνύουν την υποκλοπή ή την κατάχρηση των προσωπικών δεδομένων, ωστόσο το ίδρυμα ενημέρωσε προληπτικά όλους τους επηρεαζόμενους, και τους παρείχε δωρεάν υπηρεσίες ελέγχου ταυτότητας, βοηθώντας τους να προστατευτούν από απάτες.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS