ΑρχικήsecurityΚυκλοφόρησε ψεύτικη ειδοποίηση της NatWest Bank για μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση

Κυκλοφόρησε ψεύτικη ειδοποίηση της NatWest Bank για μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση

NatWest-Bank-AlertΟρισμένοι χρήστες υπολογιστών έχουν λάβει ψεύτικο e-mail από την NatWest Bank, δελεάζοντάς τους να κάνουν κλικ σε έναν σύνδεσμο για να συνδεθούν και να ελέγξουν, να ενημερώσουν ή να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία λογαριασμού τους.

Το e-mail είναι σε μορφή HTML, όπου κάνοντας κλικ στο URL που παρέχεται ο χρήστης μεταφέρεται στην ιστοσελίδα phishing. Σε περίπτωση που ο χρήστης εμπιστευτεί τη νομιμότητα του δικτυακού τόπου, αν και μπορεί να το ελέγξει μέσω της διεύθυνσης URL, όλα τα δεδομένα που έχουν καταχωρηθεί αποστέλλονται στους απατεώνες.

Η Miller Smiles εντόπισε την ψεύτικη ιστοσελίδα που βρίσκεται στο Σίδνεϊ, Νέα Νότια Ουαλία, Αυστραλία. Λένε επίσης ότι οι πληροφορίες σχετικά με τον αποστολέα του e-mail έχει παραποιηθεί και το θύμα φαίνεται να είναι η NatWest Bank, από την διεύθυνση service@natwest.co.uk.

Η NatWest Bank είναι μία από εκ των μεγαλύτερων τραπεζών λιανικής πώλησης και εμπορίου στο Ηνωμένο Βασίλειο, με υποκαταστήματα στην αμερικανική ήπειρο, την Ευρώπη και την Αυστραλία.

Το e-mail φαίνεται να αφορά καταγγελίες μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης σε λογαριασμούς, που αποστέλλονται από διάφορους πελάτες στην τράπεζα. Εξαιτίας αυτού, η τράπεζα συνήθως εμποδίζει την πρόσβαση σε αυτούς τους λογαριασμούς που θεωρεί ευάλωτους σε μη εξουσιοδοτημένη χρήση.

Οι χρήστες δεν θα πρέπει να μην ακολουθήσουν τον σύνδεσμο που παρέχεται σε αυτού του είδος των e-mail, επειδή τα πρότυπα ασφάλειας των τραπεζών τους αποτρέπουν από την επαλήθευση των στοιχείων με αυτόν τον τρόπο.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS