ΑρχικήinetH Cortana προβλέπει τους αγώνες του Μουντιάλ!

H Cortana προβλέπει τους αγώνες του Μουντιάλ!

Η εικονική βοηθός της Microsoft, Cortana, είναι σε θέση να προβλέπει και τα αποτελέσματα των αγώνων του Μουντιάλ! Όπως γνωρίζετε έχει γίνει της μόδας, σε κάθε μεγάλη ποδοσφαιρική διοργάνωση να προσπαθούν διάφορα ζώα να προβλέψουν τα αποτελέσματα των αγώνων. Η τρέλα αυτή ξεκίνησε από το περασμένο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, όπου ο Paul, ένα συμπαθές… χταπόδι προέβλεπε με χαρακτηριστική ακρίβεια τα αποτελέσματα των αγώνων.

Cortana-2Αν και το αγαπημένο χταπόδι μας άφησε πριν από μερικούς μήνες, ωστόσο τη θέση του στο Μουντιάλ της Βραζιλίας πήρε ένα χαμστεράκι και ένας ελέφαντας! Πέραν όμως των μελών του ζωικού βασιλείου που υποτίθεται ότι μπορούν να δουν στο μέλλον, υπάρχει η πιο… high-tech«επιστημονική» λύση της Cortana. Σύμφωνα με τους υπευθύνους της Microsoft, η γνωστή εικονική βοηθός κατάφερε να προβλέψει με επιτυχία τέσσερα αποτελέσματα (τις νίκες της Βραζιλίας, της Κολομβίας, της Ολλανδίας και – δυστυχώς – τη νίκη της Κόστα Ρίκα επί της Εθνικής Ελλάδος)! Επιπλέον, η Cortana συνεχίζει τις προβλέψεις, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι στον επόμενο γύρο πρόκειται να περάσουν σίγουρα η Γαλλία και η Γερμανία. Οι προβλέψεις της Cortana φυσικά δεν γίνονται στην τύχη, καθώς οι προγραμματιστές της Microsoft χρησιμοποιούν πολύπλοκους αλγορίθμους και μαθηματικά μοντέλα, τα οποία υπολογίζουν μία σειρά από παραμέτρους όπως ρεκόρ νικών / ηττών, απόδοση παικτών, καιρικές συνθήκες και πολλούς άλλους συνδυαστικούς παράγοντες.

cortana-windows-phone-halo-640x480 (1)Οι συγκεκριμένες προβλέψεις εντάσσονται το πλαίσιο της ανάπτυξης της Bing prediction engine, μέσω της οποίας στο παρελθόν οι προγραμματιστές είχαν καταφέρει να βρουν το αποτέλεσμα διάσημων τηλεοπτικών show, όπως ο τελικός νικητής του The Voice ή του Dancing with the Stars. Μήπως τελικά η Cortana θα μπορούσε να μας κάνει ειδικές προβλέψεις και για κανένα… over στο Στοίχημα;

 

Πηγή: digitallife.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS