ΑρχικήsecurityΕυρέως διαδεδομένες οι λανθασμένες ανιχνεύσεις του ιού Stoned σε αρχεία Bitcoin

Ευρέως διαδεδομένες οι λανθασμένες ανιχνεύσεις του ιού Stoned σε αρχεία Bitcoin

bitcoin2O ερευνητής Didier Stevens αναφέρει στο blog του ότι επιβεβαίωσε τις εκθέσεις του anti-virus για ψευδώς θετικές ανιχνεύσεις σε αρχεία Bitcoin. Ο Stevens υπέβαλε δείγματα στο VirusTotal και έλαβε θετικές ανιχνεύσεις από διάφορα, συμπεριλαμβανομένων πολλών αξιοσέβαστων εταιρειών όπως η Symantec, η Sophos και η Trend Micro.

Τα προγράμματα ανιχνεύουν τον ιό Stoned, ένας αρχαίος ιός εκκίνησης τομέα που δημιουργήθηκε το 1987. Μια έκθεση χρήστη στην Microsoft για το πρόβλημα τον Μάιο, ορθώς επισημαίνει ότι η ανίχνευση είναι λανθασμένη και ότι φαίνεται να είναι το αποτέλεσμα μιας φάρσας: Κάποιος εισήγαγε την υπογραφή του ιού ως ένα string που συνδέεται με μία συναλλαγή. Ο Stevens εντόπισε δύο συναλλαγές, και οι δύο είχαν ημερομηνία 4/4/2014, αλλά σκέφτεται ότι υπάρχουν και άλλες.

Όπως εξηγεί ο Stevens: “. Τα [S] tuffing μηνύματα στην διεύθυνση εξόδου μιας συναλλαγής είναι μια γνωστή μέθοδος για την εισαγωγή μηνυμάτων στο blockchain Bitcoin” Η σειρά δεν περιέχει ένα εκτελέσιμο του ιού, ούτε θα εκτελούταν ποτέ ακόμη και αν ήταν στον κώδικα.

Όπως αναφέρει η Microsoft, ο Stoned είναι αρχαίος. Θυμάται τον «καθαρισμό» μιας μεγάλης επιδημίας σε ένα έργο το 1990. Εκείνες τις ημέρες τέτοιου είδους ιοί ήταν ένα πιο σοβαρό πρόβλημα. Τώρα ο πραγματικός ιός Stoned δεν μπορεί να κάνει οποιαδήποτε ζημιά, αλλά απλώς εμφανίζει το μήνυμα “YOUR COMPUTER HAS BEEN STONED” σε μια ανά οκτώ εκκινήσεις του υπολογιστή.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS