ΑρχικήinetΤο iOS 8 θα φέρει τους αποθηκευμένους κωδικούς του Safari σε εφαρμογές...

Το iOS 8 θα φέρει τους αποθηκευμένους κωδικούς του Safari σε εφαρμογές τρίτων

tim-cook-sdk

H σύνδεση σε εφαρμογές μπορεί σύντομα να είναι ευκολότερη και ταχύτερη στα iOS 8.

Η Apple πρόκειται να προσθέσει ένα νέο χαρακτηριστικό στο λειτουργικό της σύστημα για κινητά, το οποίο θα επιτρέπει σε εφαρμογές να έχουν πρόσβαση σε διαπιστευτήρια σύνδεσης που αποθηκεύονται στο Safari για να συμπληρώνουν αυτόματα το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης σε εφαρμογές τρίτων.

Η λειτουργία θα στηριχθεί στα υπάρχοντα χαρακτηριστικά AutoFill και Passwords του Safari, σύμφωνα με το 9to5 Mac.

Αυτή τη στιγμή, ο περιηγητής Safari μπορεί να αποθηκεύσει τους κωδικούς πρόσβασης και άλλες πληροφορίες πρόσβασης στο keychain και να τους συμπληρώσει αυτόματα όταν συνδέεται σε μια υπηρεσία μέσα από το πρόγραμμα περιήγησης. Αλλά αν προσπαθήσετε να συνδεθείτε στην ίδια υπηρεσία, χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή τρίτων, θα πρέπει να πληκτρολογήσετε τα στοιχεία σας.

Με το νέο χαρακτηριστικό, το οποίο το 9to5 Mac αναφέρει ότι αποτελεί μέρος της προσπάθειας της Apple για περισσότερη ισοτιμία μεταξύ iOS και OS X, οι εφαρμογές τρίτων θα είναι σε θέση να έχουν πρόσβαση τα στοιχεία σύνδεσης που αποθηκεύονται στο Safari. Και δεδομένου ότι το χαρακτηριστικό αυτόματης συμπλήρωσης κωδικών πρόσβασης «AutoFill» στον Safari είναι συγχρονισμένο με το iCloud, τα στοιχεία σύνδεσης θα είναι προσβάσιμα και σε συσκευές iOS.

Το αντίστροφο, επίσης, φαίνεται να λειτουργεί: Εάν χρησιμοποιείτε μια εφαρμογή που εκμεταλλεύεται το νέο χαρακτηριστικό, αλλά δεν έχει τις ίδιες πληροφορίες που αποθηκεύονται στο Safari, ο browser θα είναι σε θέση να συμπληρώσει τα στοιχεία σύνδεσής σας.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS