ΑρχικήsecurityΗ τελευταία έκδοση του Kali Linux 1.0.7 προσφέρει Persistent κρυπτογράφηση σε partition...

Η τελευταία έκδοση του Kali Linux 1.0.7 προσφέρει Persistent κρυπτογράφηση σε partition USB Stick

kali-home

Υπάρχει μια καλή είδηση ​​για όλους τους ερευνητές ασφαλείας, Penetration testers και Hackers. Οι προγραμματιστές ενός από τα πιο προηγμένα λειτουργικά συστήματα ανοιχτού κώδικα για penetration testing, το «KALI Linux» ανακοίνωσαν την κυκλοφορία της τελευταίας έκδοσης του Kali Linux 1.0.7 με μερικά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά.

Το Kali Linux είναι ένα open source Debian -based distribution για ελέγχους ασφάλειας (penetration testing) και ηλεκτρονικά διαπιστευτήρια, που χρηματοδοτείται από την Offensive Security, ένας οργανισμός παγκόσμιας κλάσης για εκπαίδευση σε θέματα ασφάλειας πληροφοριών και υπηρεσιών ελέγχων ασφάλειας.

Στις αρχές του τρέχοντος έτους, η Offensive Security κυκλοφόρησε το Kali Linux 1.0.6 με την έκδοση Kernel 3.12 και πρόσθεσε επίσης το χαρακτηριστικό Self Destruct που επιτρέπει στους χρήστες Kali να κρυπτογραφήσουν τον πλήρη σκληρό δίσκο για να κάνουν τα δεδομένα απρόσιτα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, εισάγοντας ένα μυστικό τον κωδικό πρόσβασης κατά την εκκίνηση.

Αυτή η τελευταία έκδοση του Kali Linux 1.0.7 προσθέτει ένα παρόμοιο χαρακτηριστικό με την προηγούμενη έκδοση, μαζί με πολλά νέα εργαλεία hacking και penetrationtesting. Η νέα έκδοση περιλαμβάνει την πιο σταθερή έκδοση Linux kernel, δηλαδή την 3.14 με διορθώσεις σφαλμάτων, βελτίωση της απόδοσης και υποστήριξη hardware.

Το πιο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό που προστίθεται στην τελευταία έκδοση Kali Linux είναι το «Live USB persistence encryption», το οποίο επιτρέπει τη δημιουργία ενός bootable Kali Linux με persistent κρυπτογράφηση μέρους του USB drive, που δίνει τη δυνατότητα αποθήκευσης με ασφάλεια των αλλαγών στη μονάδα USB ακόμη και μετά την επανεκκίνηση.

Το Kali Linux προσφέρει τώρα δύο τέτοιες επιλογές στο μενού εκκίνησης, όπως φαίνεται. Ημιαείναι «encrypted USB persistence partitionκ» αιηάλλη «unencrypted persistence partition».

Kali-Linux-1.0.7-Persistent-Encrypted-Partition-USB

Αυτό ήταν ένα από τα πιο αναμενόμενα χαρακτηριστικά που επιτρέπει πλέον σε ειδικούς ασφάλειας και χάκερ για να διατηρούν τα δεδομένα τους, τα προσαρμοσμένα σενάρια και τα αγαπημένα τους εργαλεία hacking, οργανωμένα στο Kali Linux σε bootable USB Sticks.

Αν έχετε ήδη εγκατεστημένο στο σύστημά σας το Kali, τότε δεν υπάρχει καμία ανάγκη να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε ξανά την τελευταία ενημερωμένη έκδοση. Αντ ‘αυτού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ακόλουθες εντολές για την αναβάθμιση σε 1.0.7 Kali:

apt-get update

apt-get dist-upgrade

# If you’ve just updated your kernel, then:

Reboot

Η νέα έκδοση περιλαμβάνει επίσης ARM σενάρια εικόνας και η ομάδα έχει υποσχεθεί να παράσχει ορισμένες πρόσθετες εικόνες εικονικής μηχανής και εικόνες custom ARM στο εγγύς μέλλον.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS