ΑρχικήinetΗ Gooogle δημιουργεί το δικό της αυτό-οδηγούμενο αυτοκίνητο

Η Gooogle δημιουργεί το δικό της αυτό-οδηγούμενο αυτοκίνητο

Google-Builds-Its-Own-Self-Driving-Cars

Η Google είναι γεμάτη εκπλήξεις στις μέρες μας και φαίνεται ότι τώρα ασχολείται με τη δημιουργία αυτο-οδηγούμενων αυτοκινήτων.

Δεν είναι ακριβώς μυστικό ότι η Google X εργάζεται για τη δημιουργία αυτοκινήτου που μπορεί να κινείται χωρίς την επέμβαση κάποιου οδηγού και απλά απαιτείται από τους επιβάτες μόνο η εισαγωγή του προορισμού, αλλά ό, τι έγινε δεν έχει ακριβώς ανακοινωθεί τον κόσμο μέχρι τώρα, καθώς ήταν απασχολημένη δημιουργώντας τα δικά της αυτοκίνητα από το μηδέν.

Αυτό σημαίνει ότι τα αυτοκίνητα Prius και Lexus, με τα οποία η Google έχει συνεργαστεί με μέχρι στιγμής, αφορούν το παρελθόν, αφήνοντας περιθώρια στον γίγαντα του Διαδικτύου να οραματίζεται, όταν πρόκειται για το μέλλον της οδήγησης.

Γιατί η Google όμως ανέλαβε να δημιουργήσει το δικό της αυτοκίνητο από το μηδέν; Είναι πολύ απλό … ήθελε κάτι περισσότερο από ό, τι προσφέρονταν από τα προηγούμενα μοντέλα. Το αυτοκίνητο δεν περιλαμβάνει τιμόνι, γκάζι και φρένο. Επίσης δεν διαθέτει ούτε καθρέφτες, πίσω κάθισμα, ντουλαπάκι ή στερεοφωνικό.

Αντ ‘αυτού, έχει πολλούς αισθητήρες που χαρτογραφούν τον κόσμο γύρω από το αυτοκίνητο, ώστε να υπολογίσει τι πρόκειται να συμβεί, για να αποφεύγονται οι συγκρούσεις και να βελτιωθεί η οδική ασφάλεια. Σε σύγκριση με παλαιότερα οχήματα αυτο-οδήγησης Lexus, το οποίο έρχεται με ένα τοποθετημένο λέιζερ που έχει ένα πεδίο 12 μοιρών, τα πρωτότυπα αυτοκίνητα της Google έχουν λέιζερ με πλήρη όψη 360 μοιρών.

Δείτε το βίντεο:

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS