ΑρχικήsecurityΝέα υπηρεσία ενημερώσεων ασφάλειας από τη Microsoft

Νέα υπηρεσία ενημερώσεων ασφάλειας από τη Microsoft

logo_microsoft3_hero

Η Microsoft έχει λανσάρει μια νέα υπηρεσία διαχείρισης που έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι ευκολότερο για τους διαχειριστές συστημάτων να δουν τις τελευταίες ανακοινώσεις ασφάλειας για μια σειρά λογισμικού της Microsoft.

Η ιδέα πίσω από την υπηρεσία, που ονομάζεται myBulletins, είναι να επιτρέψει στους διαχειριστές να εγγραφούν σε ενημερωτικά δελτία ασφάλειας μόνο για εκείνα τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται σε περιβάλλοντα.

Σε ένα blog post, την Τετάρτη, η Tracey Praetorius της ομάδας Redmond Trustworthy Computing, είπε ότι η υπηρεσία ήταν κατασκευασμένη με βάση τα αιτήματα των πελατών.

“Μοιραστήκατε ότι θέλετε να έχετε την ικανότητα να μειώσετε την πολυπλοκότητα και να λαμβάνετε αποφάσεις γρήγορα”, έγραψε η Praetorius. “Ζητήσατε βοήθεια για τον εντοπισμό πληροφοριών που είναι πιο σχετικές με τον οργανισμό σας. Σας ακούσαμε και ενεργήσαμε σύμφωνα με τα σχόλιά σας.”

Ανάμεσα στα προϊόντα για τα οποία τα ενημερωτικά δελτία ασφαλείας είναι διαθέσιμα στο dashboard, είναι τα Windows, Office, Internet Explorer, ορισμένα προϊόντα διακομιστή, ακόμη και εργαλεία για προγραμματιστές, όπως το Visual Studio. Σε πολλές περιπτώσεις, αυτό περιλαμβάνει παλαιότερες εκδόσεις και προσφέρει ακόμη δελτία για τα Windows XP, για παράδειγμα, τα οποία, όπως όλοι γνωρίζουμε δεν λαμβάνουν πια διορθώσεις ασφαλείας.

microsoft_mybulletins

Τα ενημερωτικά δελτία εμφανίζονται κατά ημερομηνία και μέσα σε κάθε ημερομηνία, κατατάσσονται ανάλογα με τη σοβαρότητα, έτσι ώστε τα “Κρίσιμα” δελτία να εμφανίζονται πρώτα, ακολουθούμενα από εκείνα που θεωρούνται «Σημαντικά» ή απλώς «Μέτρια».

Μια άλλη στήλη αναφέρει αν η εφαρμογή μιας συγκεκριμένης επιδιόρθωσης θα απαιτήσει επανεκκίνηση, αν και η πλειοψηφία από αυτές το εμφανίζει, ή τουλάχιστον θα έχει την ένδειξη “Ίσως”.

Η Microsoft αναφέρει ότι οι χρήστες μπορούν να συμβάλουν στη βελτίωση της υπηρεσίας υποβάλλοντας σχόλια, χρησιμοποιώντας το σύνδεσμο του Feedback.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS